Muffiny BIO z quinoa i kawałkami czekolady 240g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: DNABio
  • Dostępność: Jest Jest  (1 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
15,00 zł 18,00 zł
  • szt.
  • 10,40 zł

Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!

Muffiny BIO z quinoa i kawałkami czekolady 240g

Roślinny produkt bezglutenowy, wegański i poddany minimalnej obróbce. Suszony w niskich temperaturach dla zachowania maksymalnego poziomu wartości odżywczych.

Ekologiczne, bezglutenowe, roślinne i w 100% naturalne dania i przekąski instant -
włoska tradycja kulinarna na Waszym talerzu
Minimalny proces obróbki starannie dobranych składników pozwala na zachowanie pełnych wartości odżywczych dań. W zależności od przepisu wystarczy dodać wodę, mleko roślinne, czy oliwę, aby stworzyć zdrowe, zbilansowane danie pełne naturalnych aromatów i smaków.

 

Muffinki BIO z quinoa i kawałkami czekolady - bezglutenowe, wegańskie

Składniki : mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia ziemniaczana*, chipsy czekoladowe* (miazga kakaowa*, brązowy cukier*, masło kakaowe*, emulgator: lecytyna sojowa*), mąka migdałowa*, mąka z quinoa*, substancje spulchniające: soda oczyszczona i dwuwinian potasu, kakao, różowa, sól himalajska.

*Składniki pochodzące z kontrolowanych upraw biologicznych.

Produkt może zawierać soję, seler, gorczycę, mleko, orzechy i sezam.

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: energia 1556,8 kJ - 368,6 kcal, białko 3,9 g, węglowodany 80g, w tym cukry 27,1g, tłuszcze 3,3g, w tym kwasy tłuszczowe 1,1g, błonnik 1,3g, sól 0,5g .

Masa netto 240g.

Wyprodukowano we Włoszech.

Z tym opakowaniem sporządzisz 6 świeżych, organicznych, wegańskich i bezglutenowych babeczek czekoladowych po 70g każda.

Zdrowy i pożywny deser, śniadanie lub przekąska. Doskonale smakuje z kremami czekoladowym  i cytrynowo-waniliowym dnabio.

Sposób przygotowania:

  1. Wsyp zawartość torebki do miski.
  2. Za pomocą miarki wlej 120ml wody lub roślinnego mleka bez cukru i 50 ml soku z cytryny.
  3. Mieszaj masę dokładnie przez 3 minuty, przełóż do foremki i włóż do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piecz 35 minut.
  4. Po przygotowaniu ciasto przechowuj w lodówce. Najlepiej spożyć w ciągu 5 dni od przygotowania

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni