Panettone tradycyjne "Antica Ricetta" 1 kg

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Albertengo
  • Dostępność: Brak Brak  (0 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
12,00 zł 15,00 zł
  • szt.
  • 110,00 zł 50,00 zł
  • Niedostępny

Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!

Klasyczna babka drożdżowa wg receptury z Mediolanu, z owocami kandyzowanymi 1 kg

Klasyczna babka drożdżowa wg receptury z Mediolanu, z owocami kandyzowanymi 1 kg

Firma Albertengo z Piemontu wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1905 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest proces jego powolnego wyrastania wyłącznie na naturalnym zakwasie, a także stosowania wyselekcjonowanych, wysokiej jakości składników, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Babki są wytwarzane w wolnym, rzemieślniczym tempie, który wynosi 48 godzin. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne. Babki są ręcznie pakowane.

Babka Antica Ricetta jest wzbogacona o kandyzowane skórki pomarańczy oraz rodzynki.

Składniki: mąka pszenna, rodzynki 17%, żółtka jaj, kandyzowane skórki pomarańczowe 10% (skórki pomarańczowe, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier), masło, surowy cukier trzcinowy, naturalne drożdże (mąka pszenna), syrop glukozowo-fruktozowy, inwertowany syrop cukrowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa, słód jęczmienny, sól, aromaty.

Może zawierać orzechy i soję.

Wartości odżywcze: 1485kJ/354kcal, tłuszcze 13g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8,2g, węglowodany 51g, w tym cukry 25g, białko 6,9g, sól 0,26g.

Masa netto: 1kg

Producent: Albertengo

Wyprodukowano we Włoszech

Najlepiej spożyć do: 31.12.2019

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni