Linguine z pszenicy durum i mąki nasion konopii, 250g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Morelli
  • Dostępność: Jest Jest  (4 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
12,00 zł 15,00 zł
  • szt.
  • 22,00 zł 17,00 zł

Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!

Linguine z mąki z nasion konopii - makaron z mąki z nasion konopii (18%) i mąki z pszenicy durum.
Opakowanie 250g

Linguine z mąki z nasion konopii - makaron z mąki z nasion konopii i mąki z pszenicy durum.

Składniki:. mąka pszenna, woda, mąka z nasion konopi  (8,18%). Może zawierać jajka, ryby i mięczaki.

Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 1490kJ/352kcal, tłuszcz 2,5g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5g, węglowodany 65g, w tym cukry 3,9g, błonnik 6,2g, białko 15g, sól 0,02g.

Masa netto:  250g

 

Makaron konopny w sosie pomidorowo-grzybowym

 

Składniki:

250g makaronu Linguine z mąką z nasion konopii

jedna świeża i krucha kiełbasa

dwie cebule szalotki

200g pieczarek

jeden liść laurowy

pęczek pietruszki

dwie czubate łyżki stołowe przecieru pomidorowego lub Kremu z suszonych pomidorów BioOrganica

sól

chilli

trzy łyżki stołowe Oliwy z Oliwek extra vergine

 

Lub spróbuj Sosu pomidorowego z borowikami Galfre

 

Sposób przygotowania:

Ugotuj makaron według instrukcji podanej na opakowaniu. Obierz i pokrój kiełbasę w drobną kostkę. Usmaż aż do zbrązowienia na nieprzywierającej patelni bez dodatku tłuszczu i przełóż na talerz. Pieczarki oczyść i posiekaj. Obierz szalotki, posiekaj drobno i na łyżce oliwy usmaż na tej samej patelni, co kiełbasę dla zachowania maksimum aromatu. Dodaj pieczarki i liść laurowy i smaż przez 6-7 minut aż woda z pieczarek wyparuje. Wyjmij liść laurowy, dodaj kiełbasę i przecier pomidorowy i trzymaj na ogniu jeszcze kilka minut. Dopraw całość solą i chilli. Do sosu dodaj makaron i wymieszaj. Podawaj posypany świeżo posiekaną natką pietruszki

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni