Morelli

Morelli
Firma Morelli
    
Antico Pastificio Morelli – sekret makaronu ukryty w zarodkach zbóż Niedaleko Pizy, w toskańskiej miejscowości San Romano, od 1860 roku działa rodzinna wytwórnia makaronów Morelli. Obecnie już piąte pokolenie z pasją wykonuje swój zawód stale unowocześniając oblicze firmy.Właśnie połączenie tradycji z aktualną modą na zdrowe odżywianie przyczyniło się do powstania linii past z zarodkami ziaren zbóż.Zarodek jest częścią ziarna, z której wyrastają kiełki, zawiera najcenniejsze składniki odżywcze. W tradycyjnej produkcji zarodki są usuwane z mąki, ponieważ niezwykle trudno utrzymać ich świeżość i odpowiednio długą przydatność do spożycia.W wytwórni Morelli do najwyższej jakości semoliny z pszenicy durum dodaje się zarodki ziarna tworząc w ten sposób nową jakość mąki. Zarodki są niejako embrionem zboża, gdyż gromadzą wiele substancji niezbędnych w procesie kiełkowania, czyli między innymi witaminy i enzymy. Stanowią źródło zdrowych białek pozbawionych glutenu, korzystnych kwasów tłuszczowych, a także wielu minerałów, jak selen czy kobalt – niezwykle ważne w procesach przemiany materii.
Tagliatelle orkiszowe BIO Morelli - makaron z mąki orkiszowej z certyfikowanych upraw ekologicznych.Opakowanie 250g...
Tagliatelle orkiszowe BIO, 250g

Tagliatelle orkiszowe BIO, 250g

brutto: 16,00 zł
(netto: 15,24 zł)
Do koszyka