Morelli

Morelli
Firma Morelli
    
Antico Pastificio Morelli – sekret makaronu ukryty w zarodkach zbóż Niedaleko Pizy, w toskańskiej miejscowości San Romano, od 1860 roku działa rodzinna wytwórnia makaronów Morelli. Obecnie już piąte pokolenie z pasją wykonuje swój zawód stale unowocześniając oblicze firmy.Właśnie połączenie tradycji z aktualną modą na zdrowe odżywianie przyczyniło się do powstania linii past z zarodkami ziaren zbóż.Zarodek jest częścią ziarna, z której wyrastają kiełki, zawiera najcenniejsze składniki odżywcze. W tradycyjnej produkcji zarodki są usuwane z mąki, ponieważ niezwykle trudno utrzymać ich świeżość i odpowiednio długą przydatność do spożycia.W wytwórni Morelli do najwyższej jakości semoliny z pszenicy durum dodaje się zarodki ziarna tworząc w ten sposób nową jakość mąki. Zarodki są niejako embrionem zboża, gdyż gromadzą wiele substancji niezbędnych w procesie kiełkowania, czyli między innymi witaminy i enzymy. Stanowią źródło zdrowych białek pozbawionych glutenu, korzystnych kwasów tłuszczowych, a także wielu minerałów, jak selen czy kobalt – niezwykle ważne w procesach przemiany materii.
Makaron Morelli Tagliatelle kukurydziane, bezglutenowy, BIO.Skład: mąka kukurydziana BIO, wodaOpakowanie 250 gNajlepiej spożyć do: 19.04.201...
Tagliatelle kukurydziane bezglutenowe, 250g

Tagliatelle kukurydziane bezglutenowe, 2...

17,90 zł
brutto: 14,00 zł
(netto: 13,33 zł)
Do koszyka