62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Tagliolini jajeczne & zarodki zbóż, 250g

Tagliolini jajeczne z zarodkami zbóż. - cienki makaron typu nitki, Morelli
Opakowanie 250g

  • 16,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Morelli
  • Dostępność: Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Tagliolini jajeczne z zarodkami zbóż - cienki makaron typu nitki, Morelli


Składniki: włoska pszenica durum 77,50%, jajka 19,40%, zarodki zbóż 3,10%


Zarodek jest częścią ziarna, z której wyrastają kiełki, zawiera najcenniejsze składniki odżywcze. W tradycyjnej produkcji zarodki są usuwane z mąki, ponieważ niezwykle trudno utrzymać ich świeżość i odpowiednio długą przydatność do spożycia.W wytwórni Morelli do najwyższej jakości semoliny z pszenicy durum dodaje się zarodki ziarna tworząc w ten sposób nową jakość mąki. Zarodki są niejako embrionem zboża, gdyż gromadzą wiele substancji niezbędnych w procesie kiełkowania, czyli między innymi witaminy i enzymy. Stanowią źródło zdrowych białek pozbawionych glutenu, korzystnych kwasów tłuszczowych, a także wielu minerałów, jak selen czy kobalt – niezwykle ważne w procesach przemiany materii.
Zdrowy i pyszny pomysł na makaronową ucztę.

Wyprodukowano we Włoszech


Masa netto: 250g

  • Marilungo Capofilone
  • Le Veneziane
  • La Bottera
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Sa Marigosa
  • Nord Salse
  • Tiberino
  • Mozzarisella
  • Belotti
  • Fromagerie Haut Val d'Ayas
  • Polara
  • Madama Oliva
  • Apulia Food
  • Morelli
  • Fratelli CARLI
  • BUSTI
  • ARMANDO
  • ManaPulia
  • Nonno Nanni
  • BIO Organica Italia
  • Eurocaf
  • Filippone
  • Happy Mama
  • San Giuliano
  • Argiolas Formaggi
  • Deseo
  • Verys
  • Angelini
  • Le Asolane
  • Amedei
  • Inaudi
  • Riso Andreis
  • Pasta Natura
  • Valsoia
  • Galup
  • API Food
  • PastaJesce
  • Fattorie Fiandino
  • Galfre'