Penne - makaron bezglutenowy z mąki amarantusowej, teff i quinoa BIO , 250g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Pasta Natura
  • Dostępność: Jest Jest  (2 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
13,50 zł 18,00 zł
  • szt.
  • 14,00 zł

Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!

Penne bezglutenowe z mąki amarantusa, teff i quinoa  BIO  

Masa netto 250g

Penne - makaron bezglutenowy z mąki amarantusowej, teff i quinoa  BIO 

Składniki:  mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z amarantusa 10%, mąka teff 5%, mąka z quinoa . BIO  Może zawierać soję.

Makaron wytwarzany przez gospodarstwo rolne Pasta Natura, położone w prowincji Cuneo w Piemoncie. Wiele rodzajów mąk stosowanych do wytwarzania makaronów pochodzi z własnych upraw gospodarstwa, pozostałe od zaufanych dostawców, najczęściej od pobliskich producentów. Firma Pasta Natura działa w poszanowaniu środowiska naturalnego, również opakowania podlegają recyklingowi. Gospodarstwo kontroluje cały łańcuch produkcyjny - od upraw, ich zbioru, suszenia w niskich temperaturach (dla zachowania wartości odżywczych ziaren), po wytwarzanie metodą "trafilato in bronzo" - makaron przechodzi przez sita z brązu, które nadają kształt i pozostawiają powierzchnię porowatą, co wpływa na wydobycie smaku i lepsze przyleganie sosów.

Makarony "Pasta Natura" świetnie zachowują się podczas gotowania, a ich degustacja okaże się miłą niespodzianką również dla osób, które nie mają problemu z nietolerancją, czy alergią na gluten - po prostu ich struktura nie różni się od tradycyjnych makaronów.

Makaron oznaczony certyfikowanym znakiem przekreślonego kłosa.

Masa netto: 250g

Najlepiej spożyć do: 219.12.2022.

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni