Sardyński chlebek Pane Carasau, 250g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Su Guttiau
  • Dostępność: Jest Jest  (19 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
15,00 zł 18,00 zł
  • szt.
  • 17,00 zł

Chlebek z Sardynii Pane Carasau

Masa netto: 250g

Chlebek z Sardynii Pane Carasau

Składniki: semolina pszenicy durum, woda, drożdże piwne, sól 1%

Pane Carasau to tradycyjne pieczywo z Sardynii, tradycja jego wytwarzania liczy sobie ponad 1000 lat, chlebek był pożywieniem sardyńskich pasterzy i rolników, ponieważ można go przechowywać przez długi czas. Wypieka się go w piecach opalanych drewnem. Tradycyjny arkusz tego pieczywa ma kształt to okręgu o średnicy około 50 cm. We Włoszech chlebek nosi też nazwę carta musica, czyli papier nutowy, ze względu na to, że jest bardzo cienki.

Na Sardynii we wszystkich restauracjach, trattoriach pane carasau podaje się jako pieczywo, a także jako smaczne czekadełko.

Wyprodukowano na Sardynii, we Włoszech

Masa netto: 250g

Najlepiej spożyć do: 01.10.2018

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni