Wielkanocna babka colomba klasyczna Fiasconaro, 750g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Fiasconaro
  • Dostępność: Jest Jest  (1 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
15,00 zł 17,00 zł
  • szt.
  • 77,00 zł

Wielkanocna babka drożdżowa - colomba tradycyjna Fiasconaro.
Masa netto: 750g

Wielkanocna babka drożdżowa - colomba tradycyjna Fiasconaro, z kandyzowaną skórką pomarańczową i chrupką glazurą z całymi migdałami. Idealny prezent na Święta Wielkanocne. Słowo "colomba" oznacza gołębia, a babka przypomina kształtem właśnie gołębia.
Wytwarzana w tradycyjny sposób od 1953r, na Sycylii, w cukierni Fiasconaro, na naturalnym zaczynie. Ciasto wyrasta powoli, przez 36 godzin.

Skład: mąka pszenna, skórka pomarańczowa kandyzowana w soku cytrynowym 17% (skórka pomarańczowa, cukier, koncentrat soku cytrynowego), masło, cukier, jajka świeże, żóltka świeżych jaj, naturalne drożdże (zawierają mąkę pszenną), wino likierowe Marsala, miód z Sycylii, cukier inwertowany, przecier pomarańczowy, zagęstniki: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, masło kakaowe, mleko w proszku, sól, naturalne aromaty, laska waniliowa, . Glazura 10%: białka świeżych jajek, cukier, mąka ryżowa, mąka z pestek brzoskwiń (armelline) , skrobia modyfikowana, aromaty, cukier w granulkach, migdały z Sycylii (Amygdelus communis) 2%.
Może zawierać orzechy.

Ręcznie pakowana w ozdobny papier, przewiązana brązową wstążką ze złotym logo Fiasconaro.

Najlepiej spożyć do: 06.03.2018
Masa netto: 750 g

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni