Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Lampascioni - cebulki z Apulii - w oliwie EVO i occie
Masa netto: 280g
Lampascioni - cebulki z Apulia 280g
Składniki : cebulki lampascioni 65%, extra vergine oliwa z oliwek 30%, sól, cukier, ocet winny, oregano, czosnek, pikantna papryczka, nasiona kopru, kwas cytrynowy
Lampascioni to specjał z regionu Apulia; to cebulka szafirka miękkolistnego. Jada się je właśnie w Apulii czy innych regionach południa Włoch, od zwykłej cebuli różnią się lekko goryczkowym posmakiem. Lampascioni można zajadać jako przystawka, w towarzystwie wędlin, czy serów, dodawać do sosów i sałatek.
Wartości odżywcze w 100 g :
energia: 757kj/181 kcal, tłuszcz 13g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,3g, węglowodany 8,9g w tym cukry 4,3g, błonnik 9g, białko 1,2g , sól 3g
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu kilku dni od otwarcia .
Masa netto : 280 g
Producent: ManaPulia, Apulia, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 07.10.2022