62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Amedei

Firma Amedei

Powstała ponad 30 lat temu w toskańskiej miejscowości la Rotta w pobliżu Pizy.

Cały proces wytwarzania czekolady odbywa się w sposób rzemieślniczy: od wyboru ziaren kakao (Amedei podróżuje do krajów produkujących kakao aby poznawać wybierane plantacje), aż po czynności obróbki czekolady, która ma miejsce w laboratorium firmowym pod bacznym okiem pani Cecylii Tessieri, maitre chocolatier Amedei.

„Krok po kroku, bez pośpiechu wkładamy uwagę w wywarzanie naszej czekolady. Każdy krok wymaga czasu, precyzyjnych, tradycyjnych metod, a wszystko to, łącznie z oryginalnymi recepturami naszych wyrobów, przyczynia się do przekształcenia ziaren kakao w pyszną czekoladę. Do dziś nasze czekoladki w najróżniejszych postaciach są pakowane ręcznie”.

Receptura czekolady Amedei to suma kilku ważnych elementów. Jakość kakao zapewnia wybór plantacji w krajach o jego najwyższej jakości i tradycji, jak Wenezuela, Madagaskar czy Jamajka. Inne składniki to cukier trzcinowy, owoce i aromaty naturalne, całkowity brak dodatku lecytyny sojowej i konserwantów.

Czekoladowe pyszności Amedei to klasyczne czekolady w postaci tabliczek, mniejszych kwadratowych tabliczek zwanych Napolitains, pralinek, małych pastylek Goccie, czekolady pitnej i kremów do smarowania.

  • Pasta Bertoli
  • Blanco
  • Sa Marigosa
  • iFerrari
  • Deseo
  • Galfre'
  • Gusto Toscano
  • Amedei
  • Le Veneziane
  • PastaJesce
  • Verys
  • Fratelli CARLI
  • Fattorie Fiandino
  • La Bottera
  • Nord Salse
  • Dolcezze Del Forno
  • Bonfante
  • Simorgh S.N.C.
  • NOVELLA
  • ManaPulia
  • Inaudi
  • Marilungo Campofilone
  • Galup
  • Eurocaf
  • Madama Oliva
  • Happy Mama
  • San Giuliano
  • API Food
  • Quore Puro
  • Argiolas Formaggi
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Le Asolane
  • Mozzarisella
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • IAQUILAT
  • Apulia Food
  • Tiberino
  • Filippone
  • BUSTI
  • Frantoio Moscato
  • Frescolat