Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Czekolada Amedei biała z pistacjami.
Czekolada Amedei biała z pistacjami. Zawartość kakao min. 29%, pistacje sycylijskie z Bronte 10%, z dodatkiem wanilii.
Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatków lecytyny sojowej, bezglutenowa, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów.
Cały proces jej wytwarzania odbywa się w cyklu zamkniętym - czyli od ziarna do tabliczki czekolady.
Czekolada jest zdobywcą nagród Londyńskiej Akademii Czekolady.
Nowe opakowanie - do papieru dodano odpady z łusek przerobionych ziaren kakowca.
Składniki: cukier trzcinowy, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, pistacje 10%, wanilia. Kakao min. 29%.
Może zawierać orzechy i migdały.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu o temp. max. 18°C. Produkt nie zawiera lecytyny sojowej, glutenu, konserwantów i sztucznych aromatów.
Wartości odżywcze: kalorie 2413kJ/580kcal, białka 8,1g, węglowodany 44g, cukry 42 g, tłuszcze 41g: kwasy tłuszczowe 24g, sól 0,35g.
Masa netto: 50g
Producent: Amedei, Toskania, Włochy
Oto film jak wytwarza się czekoladę Amedei: https://www.youtube.com/watch?v=XDXUb2YDDu0