Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
"9" - czekolada Amedei ciemna extra 75%
"9" - czekolada Amedei ciemna extra 75% - stworzona z połączenia ziaren kakao pochodzących z 9 różnych plantacji, które nadzoruje firma Amedei.
Zwycięzca głównej nagrody GOLD WINNER 2009 i 2011, srebrnej w 2005, 2006, 2008, 2013 r oraz złotej nagrody w 2016 r. Londyńskiej Akademii Czekolady. Nagrody dotyczą kategorii tabliczek wytwarzanych w cyklu od ziarna do tabliczki - "From Bean to Bar".
Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatków lecytyny sojowej, bezglutenowa, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów. Idealna, szlachetna, wyrafinowana.
Składniki: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, wanilia.
Kakao min. 75%. Może zawierać śladowe ilości orzechów, migdałów, pistacji i mleka. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu max. 18°C. Bez lecytyny sojowej, glutenu, konserwantów i sztucznych aromatów.
Wartości odżywcze na 100g produktu: energia 2421kJ/583kcal, tłuszcze 44g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 28g, węglowodany 39g, w tym cukry 31 g, białko 7,8 g, sól 0,0g. Wyprodukowano we Włoszech.
Masa netto: 50g
Czekolady Amedei posiadają certyfikat koszerności, są bezglutenowe. Czekolada "9" jest produktem wegańskim.
Oto film jak wytwarza się czekoladę Amedei: https://www.youtube.com/watch?v=XDXUb2YDDu0