Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
CRU Madagascar - czekolada Amedei ciemna extra 72%.
Czekolady Amedei z serii CRU są wyrazem poszukiwań na szlakach najstarszych odmian kakao na świecie.
CRU Madagascar - czekolada Amedei ciemna extra 72%.
Czekolady Amedei z serii CRU są wyrazem poszukiwań na szlakach najstarszych odmian kakao na świecie. Toskański wytwórca wyszukał pojedyncze plantacje, gdzie praca przy ich uprawie prowadzona jest od zawsze wg miejscowych tradycji.
Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatków lecytyny sojowej, bezglutenowa, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów.
Cały proces jej wytwarzania odbywa się w cyklu zamkniętym - czyli od ziarna do tabliczki czekolady.
CRU Madagascar to smakowita podróż w świat dalekiego Madagaskaru.
Zdobywca złotej nagrody Londyńskiej Akademii Czekolady w 2013r.
Nowe opakowanie - do papieru dodano odpady z łusek przerobionych ziaren kakowca.
Składniki: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, wanilia. Zawartość kakao min. 72%.
Może zawierać orzechy, migdały, pistacje i mleko. Bez lecytyny sojowej, bez glutenu, bez sztucznych dodatków.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu max. 18°C.
Producent: Amedei, Toskania, Włochy
Masa netto: 50g
Czekolady Amedei posiadają certyfikat koszerności, są bezglutenowe. Czekolada CRU Madagascar jest produktem wegańskim.
Oto film jak wytwarza się czekoladę Amedei: https://www.youtube.com/watch?v=XDXUb2YDDu0