Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Blanco de Criollo - czekolada Amedei ciemna extra 70%.
Blanco de Criollo - czekolada Amedei ciemna extra 70%. Edycja limitowana, wszystkie tabliczki są numerowane.
Zdobywca głównej nagrody Golden Bean 2013 r. przyznanej przez London Academy of Chocolate w kategorii czekolad gorzkich "od ziarna do tabliczki" a także srebrnej nagrody w 2016r.
Stworzona z wyjątkowych ziaren kakao pochodzących z plantacji w Peru, które nadzoruje firma Amedei.
Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatków lecytyny sojowej, bezglutenowa, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów.
Cały proces jej wytwarzania odbywa się w cyklu zamkniętym - czyli od ziarna do tabliczki czekolady.
Idealna, szlachetna, wyrafinowana.
Składniki: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, wanilia. Kakao min. 70%. Może zawierać orzechy, migdały, pistacje i mleko.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu max. 18°C. Produkt nie zawiera lecytyny sojowej, glutenu, konserwantów i sztucznych aromatów. Wartości odżywcze na 100g produktu: energia 2452kJ/589kcal, białka 8,9 g, węglowodany 47g: 29cukry g, tłuszcze 42g: w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27 g, sól 0,01g.
Wyprodukowano we Włoszech.
Masa netto: 50g
Czekolady Amedei posiadają certyfikat koszerności, są bezglutenowe. Czekolada Blanco de Criollo jest produktem wegańskim.
Oto film jak wytwarza się czekoladę Amedei: https://www.youtube.com/watch?v=XDXUb2YDDu0