Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
CRU Ecuador - czekolada Amedei ciemna extra 77%.
Czekolady z serii CRU są wyrazem poszukiwań na szlakach najlepszych pojedynczych odmian kakao na świecie.
CRU Ecuador - czekolada Amedei ciemna extra 77%. Czekolady Amedei z serii CRU są wyrazem poszukiwań na szlakach najlepszych pojedynczych odmian kakao na świecie. Toskański wytwórca wyszukał pojedyncze plantacje, gdzie praca przy ich uprawie prowadzona jest od zawsze wg miejscowych tradycji.
Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatków lecytyny sojowej, bezglutenowa, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów.
Cały proces jej wytwarzania odbywa się w cyklu zamkniętym - czyli od ziarna do tabliczki czekolady.
CRU Ecuador to smakowita podróż w świat dalekiego Ekwadoru.
Składniki: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, wanilia. Zawartość kakao min. 70%. Może zawierać orzechy, migdały, pistacje i mleko.
Nowe opakowanie - do papieru dodano odpady z łusek przerobionych ziaren kakowca.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 2402kJ/577kcal, tłuszcz 41g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 26g, węglowodany 44g, w tym cukry 22g, białko 8,1g, sól 0g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu max. 18°C.
Wyprodukowano we Włoszech.
Masa netto: 50g
Najlepiej spożyć przed: 05.2023
Czekolady Amedei posiadają certyfikat koszerności, są bezglutenowe. Czekolada CRU Ecuador jest produktem wegańskim.
Oto film jak wytwarza się czekolady Amedei: https://www.youtube.com/watch?v=XDXUb2YDDu0