Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Toscano White - czekolada Amedei biała. Zawartość kakao min. 29%, z dodatkiem wanilii.
Toscano White - czekolada Amedei biała. Zawartość kakao min. 29%, z dodatkiem wanilii.
Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatków lecytyny sojowej, bezglutenowa, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów.
Cały proces jej wytwarzania odbywa się w cyklu zamkniętym - czyli od ziarna do tabliczki czekolady.
Czekolada jest laureatem srebrnej nagrody Londyńskiej Akademii Czekolady w 2016r w kategorii czekolad białych bez dodatków.
Nowe opakowanie - do papieru dodano odpady z łusek przerobionych ziaren kakowca.
Składniki: cukier trzcinowy, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, wanilia. Kakao min. 29%. Może zawierać orzechy, migdały, pistacje.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 2394kJ/575kcal, tłuszcz 41g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 27g, węglowodany 42g, w tym cukry 19g, białko 9,3g, sól 0,39g. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu max. 18°C.
Wyprodukowano we Włoszech.
Masa netto: 50 g
Czekolady Amedei posiadają certyfikat koszerności, są bezglutenowe.
Oto film jak wytwarza się czekoladę Amedei: https://www.youtube.com/watch?v=XDXUb2YDDu0