62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Oliwa extra vergine BIO z cytrynami, 250 ml

Oliwa z oliwek extra vergine z certyfikatem BIO z cytrynami - oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z rodzinnej tłoczni położonej na półwyspie Sinis na Sardynii - Casa dell'Oliva Piredda.
Oliwki pochodzą z certyfikowanych ekologicznych rodzinnych upraw, a produkcja odbywa w trybie wytłaczania na zimno. Podczas procesu wytłaczania do oliwek dodawane są cytryny ekologiczne. Bez sztucznych aromatów.
Oliwa charakteryzuje się bardzo niskim poziomem kwasowości, posiada wyrazisty zapach świeżych cytryn, a jej delikatny cytrynowy aromat sprawia, że świetnie komponuje się z sałatkami, rybami, czy po prostu na kawałku dobrego chleba.
Butelka z ciemnozielonego szkła, 250ml

  • 31,50 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Oliwa z oliwek extra vergine z certyfikatem BIO z cytrynami - oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z rodzinnej tłoczni położonej na półwyspie Sinis na Sardynii - Casa dell'Oliva Piredda.
Oliwki pochodzą z certyfikowanych ekologicznych rodzinnych upraw, a produkcja odbywa w trybie wytłaczania na zimno. Podczas procesu wytłaczania do oliwek dodawane są cytryny ekologiczne. Bez sztucznych aromatów.
Oliwa charakteryzuje się bardzo niskim poziomem kwasowości, posiada wyrazisty zapach świeżych cytryn, a jej delikatny cytrynowy aromat sprawia, że świetnie komponuje się z sałatkami, rybami, czy po prostu na kawałku dobrego chleba.
Butelka z ciemnozielonego szkła, ręcznie numerowana

Składniki: wysokiej jakości oliwa z oliwek włoskich z pierwszego tłoczenia z certyfikowanych upraw ekologicznych, sok ze świeżych cytryn. Tłoczona na  zimno. Przechowywać w suchym , ciemnym i chłodnym miejscu.

Objętość 0,25 l. 

Najlepiej spożyć do: czerwiec 2019

 

Risotto ai carciofi - Risotto z karczochami

 

Składniki:

Słoik karczochów Sa Marigosa

skórka i sok z całej cytryny*

oliwa z oliwek extra vergine*

lub

*Oliwa z oliwek z cytryną BIO

sól i pieprz

1 porcja risotto PAN

trzy łyżki startego Parmezanu

(opcjonalnie bulion do przygotowania risotta dla jeszcze lepszego smaku dania)

 

Sposób przygotowania:

Risotto przygotuj zgodnie z przepisem zamieszczonym na opakowaniu (Rozgrzej 5 łyżek oliwy na głębokiej patelni, wrzuć risotto i mieszaj przez 2 minuty. Dodawaj ciepłą wodę lub bulion w ilości ok. 1,5l stopniowo przez 16 minut). Dolej do risotta oliwę i sok z cytryny lub dodatkową łyżkę oliwy z cytryną. Zetrzyj parmezan i skórkę z cytryny. Skórkę wrzuć do risotta, dodaj sól  i pieprz. Dla smaku możesz dodać świeże listki oregano. Karczochy odsącz z zalewy i wkruć do ryżu. całość zdejmij z ognia i wymieszaj dokładnie. Risotto podawaj posypane startym parmezanem.

 

  • La Bottera
  • Frescolat
  • Gusto Toscano
  • Deseo
  • Blanco
  • Galfre'
  • Fratelli CARLI
  • BUSTI
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Le Veneziane
  • Tiberino
  • Quore Puro
  • Amedei
  • Argiolas Formaggi
  • Galup
  • Mozzarisella
  • Filippone
  • Nord Salse
  • Marilungo Campofilone
  • PastaJesce
  • NOVELLA
  • API Food
  • Apulia Food
  • Fattorie Fiandino
  • San Giuliano
  • Eurocaf
  • Madama Oliva
  • ManaPulia
  • Verys
  • Simorgh S.N.C.
  • iFerrari
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Sa Marigosa
  • Dolcezze Del Forno
  • Happy Mama
  • Inaudi
  • Le Asolane
  • Frantoio Moscato
  • Pasta Bertoli
  • Bonfante
  • IAQUILAT