Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Oliwa z oliwek extra vergine z certyfikatem BIO z cytrynami - oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z rodzinnej tłoczni położonej na półwyspie Sinis na Sardynii - Casa dell'Oliva Piredda.
Oliwki pochodzą z certyfikowanych ekologicznych rodzinnych upraw, a produkcja odbywa w trybie wytłaczania na zimno. Podczas procesu wytłaczania do oliwek dodawane są cytryny ekologiczne. Bez sztucznych aromatów.
Oliwa charakteryzuje się bardzo niskim poziomem kwasowości, posiada wyrazisty zapach świeżych cytryn, a jej delikatny cytrynowy aromat sprawia, że świetnie komponuje się z sałatkami, rybami, czy po prostu na kawałku dobrego chleba.
Butelka z ciemnozielonego szkła, 250ml
Oliwa z oliwek extra vergine z certyfikatem BIO z cytrynami - oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z rodzinnej tłoczni położonej na półwyspie Sinis na Sardynii - Casa dell'Oliva Piredda.
Oliwki pochodzą z certyfikowanych ekologicznych rodzinnych upraw, a produkcja odbywa w trybie wytłaczania na zimno. Podczas procesu wytłaczania do oliwek dodawane są cytryny ekologiczne. Bez sztucznych aromatów.
Oliwa charakteryzuje się bardzo niskim poziomem kwasowości, posiada wyrazisty zapach świeżych cytryn, a jej delikatny cytrynowy aromat sprawia, że świetnie komponuje się z sałatkami, rybami, czy po prostu na kawałku dobrego chleba.
Butelka z ciemnozielonego szkła, ręcznie numerowana
Składniki: wysokiej jakości oliwa z oliwek włoskich z pierwszego tłoczenia z certyfikowanych upraw ekologicznych, sok ze świeżych cytryn. Tłoczona na zimno. Przechowywać w suchym , ciemnym i chłodnym miejscu.
Objętość 0,25 l.
Najlepiej spożyć do: czerwiec 2019
Składniki:
skórka i sok z całej cytryny*
lub
*Oliwa z oliwek z cytryną BIO
sól i pieprz
1 porcja risotto PAN
trzy łyżki startego Parmezanu
(opcjonalnie bulion do przygotowania risotta dla jeszcze lepszego smaku dania)
Sposób przygotowania:
Risotto przygotuj zgodnie z przepisem zamieszczonym na opakowaniu (Rozgrzej 5 łyżek oliwy na głębokiej patelni, wrzuć risotto i mieszaj przez 2 minuty. Dodawaj ciepłą wodę lub bulion w ilości ok. 1,5l stopniowo przez 16 minut). Dolej do risotta oliwę i sok z cytryny lub dodatkową łyżkę oliwy z cytryną. Zetrzyj parmezan i skórkę z cytryny. Skórkę wrzuć do risotta, dodaj sól i pieprz. Dla smaku możesz dodać świeże listki oregano. Karczochy odsącz z zalewy i wkruć do ryżu. całość zdejmij z ognia i wymieszaj dokładnie. Risotto podawaj posypane startym parmezanem.