Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone Figi i Czekolada
Masa netto: 750g
Panettone Figi i Czekolada, 750g
Babka drożdżowa z dodatkiem kandyzowanych fig i kropli gorzkiej czekolady w cieście. Do posypania cukrem pudrem, który znajduje się w opakowaniu.
Składniki: Mąka z pszenicy miękkiej „0” - Suszone figi 15% (suszone figi, mąka ryżowa) - Masło (mleko) - Cukier - Żółtko jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Krople czekoladowe 7% ( cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa) - Drożdże naturalne (mąka z pszenicy miękkiej „0”, woda) - Emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Mleko pełne - Syrop cukru inwertowanego - Sól - Miód - Syrop glukozowo-fruktozowy - Ekstrakt słodu jęczmiennego - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. SKŁADNIKI cukru pudru do posypania (50g): Cukier, Skrobia pszenna - Aromaty. Może zawierać orzechy i musztardę.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto: 750g
Producent : Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.07.2024