Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Karczochy z tuńczykiem w kawałkach Galfre'.
Puszka 160g
Karczochy z tuńczykiem w kawałkach Galfre'.
Składniki: karczochy włoskie krojone 45%, tuńczyk 20%, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, koncentrat pomidorowy, ocet winny, naturalne aromaty, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 385kJ/93kcal, tłuszcz 6,7g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,8g, węglowodany 2,3g, w tym cukry 1,2g, białko 5,2g, sól 1g.
Sałatka z karczochów z dodatkiem tuńczyka w kawałkach w oleju, z odrobiną pomidorów i octu to świetna przekąska, przystawka, dobra także do sałatek, np. ryżowych, makaronowych, do kanapek, bruschetty, sosów.
Od 1901 r. rodzinna firma Galfre' wytwarza wg tradycyjnych piemonckich przepisów przetwory z grzybów, ryb i warzyw. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w tym sektorze we Włoszech.
Masa netto: 160g
Producent: Galfre', Piemont, Włochy
Przepis na pieczone papryki nadziewane karczochami z tuńczykiem Galfre'
Składniki: 2 papryki, 2 opakowania karczochów z tuńczykiem Galfre'
Przygotowanie: papryki upiec w całości w piekarniku o temperaturze 185 stopni (przez około 30 minut), przekręcając co jakiś czas, aby równomiernie się piekły. Ostudzić i obrać ze skórki, oczyścić z pestek. Pokroić papryki w trzy paski wzdłuż. Zmiksować karczochy z tuńczykiem i uzyskaną masę wyłożyć na środek każdego paska papryki. Zwinąć w ruloniki i pokroić na długość około 2 cm. Podawać jako przystawkę.