62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Karczochy z tuńczykiem w kawałkach, 160g Galfre'

Karczochy z tuńczykiem w kawałkach Galfre'.
Puszka 160g

  • 19,90 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galfre'
  • Dostępność:

    Jest Jest  (6 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Karczochy z tuńczykiem w kawałkach Galfre'

Składniki: karczochy włoskie krojone 45%, tuńczyk 20%, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, koncentrat pomidorowy, ocet winny, naturalne aromaty, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 385kJ/93kcal, tłuszcz 6,7g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,8g, węglowodany 2,3g, w tym cukry 1,2g, białko 5,2g, sól 1g.

Sałatka z karczochów z dodatkiem tuńczyka w kawałkach w oleju, z odrobiną pomidorów i octu to świetna przekąska, przystawka, dobra także do sałatek, np. ryżowych, makaronowych, do kanapek, bruschetty, sosów.

Od 1901 r. rodzinna firma Galfre' wytwarza wg tradycyjnych piemonckich przepisów przetwory z grzybów, ryb i warzyw. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w tym sektorze we Włoszech.

Masa netto: 160g

Producent: Galfre', Piemont, Włochy

Piemoncka kuchnia, borowiki i Wiejska Dziewczyna

Od 1901 r. rodzinna firma Galfre' wytwarza wg tradycyjnych piemonckich przepisów przetwory z grzybów, ryb i warzyw. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w tym regionie Włoch.

Firma Galfrè położona jest w wiosce Barge, u podnóży Alp, gdzie od wieków panuje tradycja zbioru borowików i innych grzybów leśnych, z których powstają słynne na całe Włochy i świat, przetwory i zaprawy.

Logo, niezmienne od lat, przedstawia Contadinellę, czyli Wiejską Dziewczynę, zbierającą borowiki u podnóża góry Monviso. Jest to symbol głębokiego zakorzenienia tradycji, zgodnie z którą Galfrè podąża już od ponad wieku. Wizerunek piemonckiej dziewczyny nawiązuje także do sposobu pozyskiwania surowców do produkcji specjałów firmy - z poszanowaniem dla środowiska naturalnego, w szczególności lasów grzybowych Piemontu, jak i etycznych form uprawy warzyw i połowu ryb. Historyczne logo, obecne na produktach Galfrè, stanowi gwarancję najwyższej jakości, nieprzerwanie od 1901 roku.

Firma Galfrè kontynuuje produkcję swoich specjałów w zgodzie z wielopokoleniową tradycją i z poszanowaniem dla środowiska.

Wszystkie składniki są ręcznie selekcjonowane, czyszczone i przetwarzane, aby zagwarantować najwyższą jakość i niepowtarzalny charakter produktów. Receptura i sposób przygotowania przetworów i przystawek Galfrè, pozostały niezmienne od ponad stu lat, dzięki czemu smak każdego ze specjałów otwiera przed nami wrota do przeszłości. W ten sposób tradycja Piemontu, ukryta w słoiczkach i konserwach, trwa do dziś i podróżuje w przyszłość.

 

  • IAQUILAT
  • Le Asolane
  • Inaudi
  • Acetaia Mussini
  • La Bottera
  • Frescolat
  • Apulia Food
  • Amedei
  • Bortolotti Salumi
  • Deseo
  • Simorgh S.N.C.
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Verys
  • Natural Boom
  • Fattorie Fiandino
  • Eurocaf
  • Galup
  • Le Veneziane
  • Fratelli CARLI
  • Quore Puro
  • Bonfante
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Filippone
  • PastaJesce
  • Argiolas Formaggi
  • Frantoio Moscato
  • San Giuliano
  • Pasta Bertoli
  • Mozzarisella
  • Galfre'
  • Sa Marigosa
  • Gusto Toscano
  • Blanco
  • Tiberino
  • Dolcezze Del Forno
  • BUSTI
  • Madama Oliva
  • iFerrari
  • Happy Mama
  • Marilungo Campofilone
  • API Food
  • Ronco Luigina
  • Nord Salse
  • NOVELLA