62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Linguine z cytryną i pieprzem z pieczonym kurczakiem i pomidorami

08-04-2019
Linguine z cytryną i pieprzem z pieczonym kurczakiem i pomidorami

(porcja na 6 osób)

Składniki:

2 opakowania Linguine z Cytryną i Pieprzem Morelli 250g,

pieczone mięso kurczaka (filet lub ćwiartka, wg uznania),

3 pomidory,

Parmezan sezonowany 15-miesięczny,

 Oliwy extra vergine ekologicznej z Sardynii,

czosnek,

seler


Sposób przygotowania:

Ugotuj makaron "al dente" w obficie posolonej wodzie. Upieczonego kurczaka pokrój małe kostki. Pomidory obierz i wyjmij z nich gniazda nasienne i pokrój oczyszczone pomidory w drobną kostkę. Na małym ogniu na oliwie z oliwek podsmaż pokrojone w kostkę czosnek i seler, po chwili dorzuć pokrojone mięso. Odcedź makaron i wymieszaj wszystko na patelni. Udekoruj danie pokrojonymi w kostkę pomidorami i płatkami Parmigiano Reggiano.