Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
(porcja na 6 osób)
Składniki:
2 opakowania Linguine z Cytryną i Pieprzem Morelli 250g,
pieczone mięso kurczaka (filet lub ćwiartka, wg uznania),
3 pomidory,
Parmezan sezonowany 15-miesięczny,
Oliwy extra vergine ekologicznej z Sardynii,
czosnek,
seler
Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron "al dente" w obficie posolonej wodzie. Upieczonego kurczaka pokrój małe kostki. Pomidory obierz i wyjmij z nich gniazda nasienne i pokrój oczyszczone pomidory w drobną kostkę. Na małym ogniu na oliwie z oliwek podsmaż pokrojone w kostkę czosnek i seler, po chwili dorzuć pokrojone mięso. Odcedź makaron i wymieszaj wszystko na patelni. Udekoruj danie pokrojonymi w kostkę pomidorami i płatkami Parmigiano Reggiano.