62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Pecorino Sardo Maturo DOP 100 g

Ser owczy długo dojrzewający Pecorino Sardo Maturo DOP z zSardynii

Masa netto: 100 g

  • 14,00 zł
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Długodojrzewający sardyński ser owczy pecorino z apelacją DOP (ChNP)

Wytwarzany z najwyższej jakości mleka owczego w sardyńskiej serowarni Argiolas, która znajduje się na południu wyspy, w miejscowości Dolianova. Ser Pecorino Sardo Maturo jest serem sezonowanym minimum 120 dni; przy degustacji odczuwalne nuty siana, pieczonej skórki chleba, smak zrównoważony i harmonijny. Jest to ser o twardej strukturze. Świetny do deski serów, także nadaje się do tarcia.

Składniki: mleko owcze, sól, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego.  Skórka niejadalna.

Wartości odżywcze w 100g produktu : Energia: 1435 kJ, 346 kcal,Tłuszcz: 28g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 19g. Węglowodany: 0,5g., w  tym cukry: 0g. Białko: 23g, Sól: 1,6g.

Masa netto: 100g.

Producent: Argiolas, Sardynia, Włochy

Najlepiej spożyć przed: 31.01.2025

 

 

  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Blanco
  • PastaJesce
  • Nord Salse
  • San Giuliano
  • Acetaia Mussini
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Gusto Toscano
  • Fratelli CARLI
  • Frantoio Moscato
  • Bonfante
  • Fattorie Fiandino
  • Filippone
  • Quore Puro
  • Verys
  • Natural Boom
  • Amedei
  • API Food
  • NOVELLA
  • Sa Marigosa
  • Le Veneziane
  • Deseo
  • Pasta Bertoli
  • Happy Mama
  • Dolcezze Del Forno
  • Tiberino
  • Simorgh S.N.C.
  • Ronco Luigina
  • La Bottera
  • Marilungo Campofilone
  • Inaudi
  • Mozzarisella
  • Madama Oliva
  • Argiolas Formaggi
  • Galup
  • IAQUILAT
  • Frescolat
  • iFerrari
  • BUSTI
  • Apulia Food
  • Galfre'
  • Eurocaf
  • Le Asolane
  • Bortolotti Salumi