Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Pecorino pepato - dojrzewający ser owczy pecorino z pieprzem.
Producent: Argiolas
Pecorino pepato - dojrzewający ser owczy pecorino z pieprzem.
Skład: podgrzewane mleko owcze, podpuszczka, sól, pieprz.
Pecorino Romano DOP - owczy ser dojrzewający z apelacją Chroniona Nazwa Pochodzenia
Składniki: mleko owcze, podpuszczka jagnięca, sól, podpuszczka, pieprz 0,6%
Wytwarzane z najwyższej jakości mleka owczego w sardyńskiej serowarni Argiolas, która znajduje się na południu wyspy, w miejscowości Dolianova. Ser Pecorino pepato jest sezonowany minimum 180 dni; posiada zdecydowany, aromatyczny, pikantny pieprzny smak, twardą strukturę. Świetny do deski serów.
Serowarnia Argiolas Formaggi od ponad 60 lat wytwarza sery owcze i kozie dając najlepsze świadectwo sardyńskiej tradycji serów z mleka owczego.
Masa netto: 200g
Ser pakowany próżniowo
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html
Najlepiej spożyć do: 28.12.2022
Producent: Argiolas, Sardynia, Włochy