Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Pecorino Sardo Dolce DOP - Owczy ser krótko dojrzewający
Producent: Argiolas
Pecorino Sardo Dolce DOP - owczy ser dojrzewający z Sardynii z apelacją Chroniona Nazwa Pochodzenia
Składniki: mleko owcze, sól, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego. Skórka niejadalna
Wytwarzane z najwyższej jakości mleka owczego w sardyńskiej serowarni Argiolas, która znajduje się na południu wyspy, w miejscowości Dolianova. Ser Pecorino Sardo Dolce jest serem sezonowanym minimum 20 dni; przy degustacji odczuwalne nuty świeżego mleka, trawy i kwiatów śródziemnomorskich, smak delikatny, słodkawy. Jest to ser nieco miękki, lecz o zwartej strukturze. Świetny do deski serów, przekąsek.
Bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Serowarnia Argiolas Formaggi od ponad 60 lat wytwarza sery owcze i kozie dając najlepsze świadectwo sardyńskiej tradycji serów z mleka owczego.
Masa netto: 200g
Ser pakowany próżniowo
Najlepiej spożyć przed: 13.07.2022
Producent: Argiolas, Sardynia, Włochy