Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Pecorino krótko dojrzewający z pełnotłustego mleka owczego
Forma o wadze ok. 650g (+/- 30g)
Abbamare - ser owczy pecorino krótko dojrzewający z pełnotłustego mleka owczego
Składniki: mleko owcze, sól, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego
Wytwarzane z najwyższej jakości mleka owczego w sardyńskiej serowarni Argiolas, która znajduje się na południu wyspy, w miejscowości Dolianova.
Serowarnia Argiolas Formaggi od ponad 60 lat wytwarza sery owcze i kozie dając najlepsze świadectwo sardyńskiej tradycji serów z mleka owczego.
Ser tzw. canestrato, czyli dojrzewający w specjalnych koszyczkach; struktura sera jest zwarta, kolor biały, posiada niewielkie dziurki, delikatny w smaku, z nutami mleczno - śmietankowymi. Doskonały jako aperitivo do deski serów, sprawdzi się też na ciepło.
Masa netto: ok. 650g (+/-30g)
Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:
https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html
Najlepiej spożyć przed: 16.07.2023
Producent: Argiolas, Sardynia, Włochy