62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Ser owczy Abbamare z Sardynii, waga ok. 650g

Pecorino krótko dojrzewający z pełnotłustego mleka owczego

Forma o wadze ok. 650g (+/- 30g)

  • 57,90 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Abbamare - ser owczy pecorino krótko dojrzewający z pełnotłustego mleka owczego

Składniki: mleko owcze, sól, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego

Wytwarzane z najwyższej jakości mleka owczego w sardyńskiej serowarni Argiolas, która znajduje się na południu wyspy, w miejscowości Dolianova.  

Serowarnia Argiolas Formaggi od ponad 60 lat wytwarza sery owcze i kozie dając najlepsze świadectwo sardyńskiej tradycji serów z mleka owczego. 

Ser tzw. canestrato, czyli dojrzewający w specjalnych koszyczkach; struktura sera jest zwarta, kolor biały, posiada niewielkie dziurki, delikatny w smaku, z nutami mleczno - śmietankowymi. Doskonały jako aperitivo do deski serów, sprawdzi się też na ciepło.

Masa netto: ok. 650g (+/-30g)

Aby zagwarantować dostawę w odpowiedniej tempraturze zalecamy zakup pudełka styropianowego, do którego dołączamy tzw. suchy lód:

https://kuchnia-wloska.com.pl/pudelko-styropianowe-do-zabezpieczenia-produktow.html

Najlepiej spożyć przed: 16.07.2023

Producent: Argiolas, Sardynia, Włochy

  • Eurocaf
  • Mozzarisella
  • Pasta Bertoli
  • NOVELLA
  • Gusto Toscano
  • Ronco Luigina
  • Bonfante
  • Le Asolane
  • Dolcezze Del Forno
  • API Food
  • Madama Oliva
  • San Giuliano
  • Bortolotti Salumi
  • Blanco
  • Quore Puro
  • Apulia Food
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Nord Salse
  • Fattorie Fiandino
  • Deseo
  • Galfre'
  • PastaJesce
  • Le Veneziane
  • La Bottera
  • IAQUILAT
  • Inaudi
  • Amedei
  • Acetaia Mussini
  • Marilungo Campofilone
  • Fratelli CARLI
  • Happy Mama
  • Galup
  • Frantoio Moscato
  • Sa Marigosa
  • Argiolas Formaggi
  • Verys
  • Tiberino
  • Simorgh S.N.C.
  • iFerrari
  • BUSTI
  • Filippone
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Frescolat
  • Natural Boom