Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Pecorino Sardo Dolce CHNP 100 g - Owczy ser krótko dojrzewający
Ser dojrzewający z Sardynii pecorino z apelacją DOP (ChNP)
Wytwarzane z najwyższej jakości mleka owczego w sardyńskiej serowarni Argiolas, która znajduje się na południu wyspy, w miejscowości Dolianova. Ser Pecorino Sardo Dolce jest serem sezonowanym minimum 20 dni; przy degustacji odczuwalne nuty świeżego mleka, trawy i kwiatów śródziemnomorskich, smak delikatny, słodkawy. Jest to ser nieco miękki, lecz o zwartej strukturze. Świetny do deski serów, przekąsek.
Składniki: mleko owcze, sól, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego. Skórka niejadalna.
Wartości odżywcze w 100g: Energia: 1517 kJ, 356 kcal,Tłuszcz: 30,1g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 20,7g. Węglowodany: 2,8g., w tym cukry: 0,8g. Białko: 21g., Sól: 0,6g.
Masa netto: 100g.
Producent: Argiolas, Sardynia, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 13.07.2022