Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ser owczy długo dojrzewający Pecorino Sardo Maturo DOP z zSardynii
Masa netto: 100 g
Długodojrzewający sardyński ser owczy pecorino z apelacją DOP (ChNP)
Wytwarzany z najwyższej jakości mleka owczego w sardyńskiej serowarni Argiolas, która znajduje się na południu wyspy, w miejscowości Dolianova. Ser Pecorino Sardo Maturo jest serem sezonowanym minimum 120 dni; przy degustacji odczuwalne nuty siana, pieczonej skórki chleba, smak zrównoważony i harmonijny. Jest to ser o twardej strukturze. Świetny do deski serów, także nadaje się do tarcia.
Składniki: mleko owcze, sól, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego. Skórka niejadalna.
Wartości odżywcze w 100g produktu : Energia: 1435 kJ, 346 kcal,Tłuszcz: 28g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 19g. Węglowodany: 0,5g., w tym cukry: 0g. Białko: 23g, Sól: 1,6g.
Masa netto: 100g.
Producent: Argiolas, Sardynia, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.01.2025