Makaron z sosem tuńczykowym

08-04-2019

Składniki:

250g makaronu Fettuccine Oliwkowe Morelli,

czosnek,

natka pietruszki,

seler naciowy,

trzy łyżki Oliwy extra vergine ekologicznej z Sardynii,

400g obranych pomidorów,

160g tuńczyka w oliwie z oliwek,

sól

Parmezan sezonowany 15-miesięczny

Lub wypróbuj Sos z papryki i tuńczyka Galfre

Sposób przygotowania: Ugotuj makaron "al dente" w obficie posolonej wodzie. Pietruszkę, seler i czosnek posiekaj drobno, podsmaż na oliwie z oliwek na złoty kolor i dodaj pomidory. Duś przez 10-12 minut. W międzyczasie odsącz tuńczyka z oliwy i posiekaj, a następnie wrzuć do sosu i gotuj jeszcze kilka minut. Połącz makaron z sosem i serwuj posypany świeżo startym Parmezanem.