62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Krem z papryki i tuńczyka bezglutenowy 140g

Krem z papryki i tuńczyka bezglutenowy

Masa netto 140g

  • 21,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galfre'
  • Dostępność:

    Jest Jest  (11 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Krem z papryki i tuńczyka

Produkt bezglutenowy

Sosy Galfrè to gotowe dodatki do dań, których każdy słoiczek jest pełen smaku i aromatu aż po same brzegi. Wystarczy podgrzać i skomponować z ulubiona potrawą lub rozsmarować na kromce chleba jako dodatek do bruschetty. Sosy wspaniale komponują się z makaronami - stanowią smaczny dodatek zarówno dla klasycznych makaronów, jak i bezglutenowych. Warto spróbować połączenia z polentą, risotto lub jako dodatek do pieczonego mięsa, szczególnie drobiowego. Kremy Galfrè, przygotowywane ze składników najwyższej jakości pozbawione są zagęszczaczy, barwników, konserwantów i glutenu, a także mleka i jego pochodnych.

Składniki: papryka 55%, tuńczyk 25%, oliwa z oliwek, ocet winny, cukier, sól.

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 538kJ/129kcal, tłuszcz 8,5g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,5g, węglowodany 4,5g, w tym cukry 4,3g, białko 7,9g, sól 0,55g.

Masa netto 140g.

Producent: Galfre', Piemont, Włochy

 

Spaghetti z sosem karczochowo-paprykowym z tuńczykiem w stylu Galfrè

Składniki:

500g spaghetti (Kamut lub Chitarra Morelli. Dla wersji bezglutenowej polecamy Spaghetti Bezglutenowe BIO Le Asolane)

Krem z papryki i tuńczyka bezglutenowy Galfrè

Karczochy z tuńczykiem w kawałkach Galfrè

dwa ząbki czosnku

dwa pęczki natki pietruszki

cztery łyżki oliwy z oliwek

sól 

 

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem. Na patelni rozgrzej oliwę. Czosnek i pietruszkę drobno posiekaj, wrzuć na patelnię i podsmaż. Dodaj Krem z papryki i tuńczyka i Karczochy z tuńczykiem. Wymieszaj, pozwól zawartości patelni dusić się pod przykryciem przez 5 minut. Makaron przełóż na patelnię i dobrze wymieszaj z masą tuńczykową. W razie potrzeby dodaj szczyptę soli. Danie podawaj posypane natką pietruszki.

  • Dolcezze Del Forno
  • Nord Salse
  • Gusto Toscano
  • Filippone
  • Blanco
  • Le Veneziane
  • Bonfante
  • iFerrari
  • IAQUILAT
  • Fattorie Fiandino
  • Simorgh S.N.C.
  • Galfre'
  • Apulia Food
  • Le Asolane
  • Marilungo Campofilone
  • Inaudi
  • Mozzarisella
  • NOVELLA
  • Galup
  • Sa Marigosa
  • Happy Mama
  • BUSTI
  • Frescolat
  • ManaPulia
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • PastaJesce
  • Frantoio Moscato
  • Tiberino
  • API Food
  • Eurocaf
  • Argiolas Formaggi
  • Fratelli CARLI
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • San Giuliano
  • Quore Puro
  • Amedei
  • La Bottera
  • Verys
  • Madama Oliva
  • Pasta Bertoli
  • Deseo