Fettucine z oliwkami i zarodkami zbóż, 250g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Morelli
  • Dostępność: Jest Jest  (30 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
12,00 zł 15,00 zł
  • szt.
  • 16,00 zł

Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!

Fettucine z oliwkami - makaron z pszenicy durum z oliwkami i z dodatkiem zarodków zbóż. 250g


Fettucine z oliwkami - makaron z pszenicy durum z oliwkami i z dodatkiem zarodków zbóż.


Składniki:  pszenica durum, zarodki zbóż 3,37%, naturalne aromaty, kandyzowane zielone oliwki 1,01% (zielone oliwki, syrop glukozowy), szpinak  w proszku. Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, jajek i ryb.  Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 1513kJ/357kcal, tłuszcz 2g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,4g, Węglowodany 70g, w tym cukry 4,4g, błonnik 3,4g, białko 13g, sól 0,4g.


Zarodek jest częścią ziarna, z której wyrastają kiełki, zawiera najcenniejsze składniki odżywcze. W tradycyjnej produkcji zarodki są usuwane z mąki, ponieważ niezwykle trudno utrzymać ich świeżość i odpowiednio długą przydatność do spożycia.W wytwórni Morelli do najwyższej jakości semoliny z pszenicy durum dodaje się zarodki ziarna tworząc w ten sposób nową jakość mąki. Zarodki są niejako embrionem zboża, gdyż gromadzą wiele substancji niezbędnych w procesie kiełkowania, czyli między innymi witaminy i enzymy. Stanowią źródło zdrowych białek pozbawionych glutenu, korzystnych kwasów tłuszczowych, a także wielu minerałów, jak selen czy kobalt – niezwykle ważne w procesach przemiany materii. Zdrowy i pyszny pomysł na makaronową ucztę.


Wyprodukowano we Włoszech

Masa netto: 250g

Makaron z sosem tuńczykowym

Składniki:

250g makaronu Fettuccine Oliwkowe Morelli,

czosnek,

natka pietruszki,

seler naciowy,

trzy łyżki Oliwy extra vergine ekologicznej z Sardynii,

400g obranych pomidorów,

160g tuńczyka w oliwie z oliwek,

sól

Parmezan sezonowany 15-miesięczny

Lub wypróbuj Sos z papryki i tuńczyka Galfre

Sposób przygotowania: Ugotuj makaron "al dente" w obficie posolonej wodzie. Pietruszkę, seler i czosnek posiekaj drobno, podsmaż na oliwie z oliwek na złoty kolor i dodaj pomidory. Duś przez 10-12 minut. W międzyczasie odsącz tuńczyka z oliwy i posiekaj, a następnie wrzuć do sosu i gotuj jeszcze kilka minut. Połącz makaron z sosem i serwuj posypany świeżo startym Parmezanem.

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni