62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Maccheroncini jajeczne Campofilone IGP 250 g

Maccheroncini jajeczne Capofilone z apelacją pochodzenia IGP

Masa netto: 250g 

 

  • 18,80 zł
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Maccheroncini jajeczne Campofilone z apelacją pochodzenia IGP

W niewielkiej miejscowości Campofilone w regione Marche od ponad stu lat wyrabia się jajeczne makarony, które nazywano wcześniej "maccheroncini". Firma Marilungo od 1958 roku podtrzymuje tradycję wytwarzania rzemieślniczych makaronów jajecznych. Format Maccheroncini Campofilone jako pierwszy w Europie,  w 2013 roku uzyskał apelację geograficznego oznaczenia IGP.  Pszenica durum pochodzi z certyfikowanych, miejscowych upraw (z regionu Marche, Umbrii i Toskanii), stosuje się całe jaja świeże, do ciasta nie dodaje się wody. Powolny i stopniowy proces suszenia (od 24 do 36 godzin) w niskich temperaturach pozwala na zachowanie wartości odżywczych i smakowych makaronu.

Makaron gotuje się zaledwie przez 2 minuty, a 250g wystarczy na 4 porcje.

Składniki: semolina z pszenicy durum, świeże jaja pasteryzowane ( 37%) 

Wartości odżywcze w 100 g: energia: 1589kj/376kcal, tłuszcz 5,2g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,7g, węglowodany 67g, w tym cukry 2g, błonnik 2,9g, białko 14,0g, sól 0,09g 

Przechowywać w suchym miejscu 

Masa netto :250 g 

Wyprodukowano w regionie Marche, Włochy.

Najlepiej spożyć przed: 22.10.2023

  • Le Asolane
  • Madama Oliva
  • Happy Mama
  • BUSTI
  • Valsoia
  • Amedei
  • Fieschi
  • Apulia Food
  • Galup
  • Le Veneziane
  • Nonno Nanni
  • Deseo
  • Fratelli CARLI
  • Inaudi
  • Eurocaf
  • Morelli
  • BIO Organica Italia
  • Marilungo Capofilone
  • API Food
  • Argiolas Formaggi
  • San Giuliano
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • ManaPulia
  • Fattorie Fiandino
  • Nord Salse
  • Tiberino
  • Anfosso
  • ARMANDO
  • Galfre'
  • Riso Andreis
  • Angelini
  • Belotti
  • Polara
  • La Bottera
  • Filippone
  • Sa Marigosa
  • Pasta Natura
  • Verys
  • Fromagerie Haut Val d'Ayas