62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Polenta truflowa 300g

Polenta z truflą czarną

Masa netto: 300g

  • 23,50 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    PAN
  • Dostępność:

    Jest Jest  (7 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Polenta kukurydziana z czarną truflą PAN

Składniki: mąka kukurydziana, czarna trufla (Tuber Aestivum).

Może zawierać dwutlenek siarki, orzechy, gluten, seler naciowy, soję.

Przygotowanie: Sposób przygotowania: na 3 osoby: 750 ml wody, pół opakowania kaszki - posolić wodę i zagotować. Zdjąć z ognia i wsypywać powoli kaszkę cały czas mieszając, aby uniknąć powstawania grudek. Wstawić ponownie na ogień na 1 minutę, stale mieszając. Można podawać na ciepło, np. z roztopionym serem, sosem pomidorowym, mięsnym, można też zamiast wody zastosować np. mleko roślinne. Polenta smakuje wyśmienicie także na zimno, pokrojona w kostkę. Dla podkreślenia smaku polentę truflową warto posypać świeżo startym parmezanem.

Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 1511 kJ/ 356 kcal, tłuszcz 0,82 g, w tym tłuszcze nasycone 0,10 g, węglowodany 79,55 g, w tym cukry 0,34 g, białko 7,17 g, sól 0,01 g.

Bez sztucznych dodatków.

Producent: PAN Funghi, Piemont, Włochy

Masa netto 300g

  • Fratelli CARLI
  • Mozzarisella
  • Verys
  • Le Veneziane
  • NOVELLA
  • Natural Boom
  • Le Asolane
  • BUSTI
  • Filippone
  • PastaJesce
  • Acetaia Mussini
  • Ronco Luigina
  • Apulia Food
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Eurocaf
  • Happy Mama
  • Galfre'
  • API Food
  • IAQUILAT
  • San Giuliano
  • Deseo
  • Gusto Toscano
  • Bortolotti Salumi
  • Pasta Bertoli
  • Tiberino
  • Marilungo Campofilone
  • Madama Oliva
  • Fattorie Fiandino
  • Frescolat
  • Frantoio Moscato
  • Dolcezze Del Forno
  • Nord Salse
  • Blanco
  • Inaudi
  • Galup
  • Bonfante
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Sa Marigosa
  • La Bottera
  • iFerrari
  • Simorgh S.N.C.
  • Amedei
  • Argiolas Formaggi
  • Quore Puro