Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Makaron Pappardelle jajeczne z borowikami i oliwą truflową, 200g - danie gotowe
Masa netto: 200g
Pappardelle all'uovo con funghi e olio al tartufo - według tradycyjnej receptury, jajeczne pappardelle, to szerokie wstążki, które doskonale komponują się z gęstym, aromatycznym sosem na bazie borowików i białej oliwy truflowej.
Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!
Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.
Składniki: makaron (mąka z pszenicy durum, jajka min. 20%, woda) 91%, oliwa truflowa (pakowana osobno), borowiki 4,7%, sół, czosnek, marchew, seler, cebula, pietruszka, por, oliwa extra vergin.
Może zawierać: migdały, orzechy, soję, seler naciowy, sezam, ryby, jajka. Zawiera gluten. Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.
Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 700ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda niemal całkowicie się wchłonie (10/12 minut). Dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, następnie dodać oliwę truflową (można dodać też odrobinę masła).
Wartości odżywcze: energia: 1730 kJ//409 kcal, tłuszcze: 9g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2 g, węglowodany: 68g, w tym cukry: 2,5g, błonnik: 3,8g, białko: 13,40g, sól: 2,3g
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy