62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Makaron Pappardelle z borowikami i oliwą truflową, 200g

Makaron Pappardelle jajeczne z borowikami i oliwą truflową, 200g - danie gotowe

Masa netto: 200g

  • 26,80 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność:

    Jest Jest  (10 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Pappardelle all'uovo con funghi procini e olio al tartufo bianco - jajeczne pappardelle z borowikami i oliwą z białą truflą - danie jednogarnkowe Tiberino 200g

Pappardelle all'uovo con funghi e olio al tartufo - według tradycyjnej receptury, jajeczne pappardelle, to szerokie wstążki, które doskonale komponują się z gęstym, aromatycznym sosem na bazie borowików i białej oliwy truflowej.

Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!

Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.

 

Składniki: makaron (mąka z pszenicy durum, jajka min. 20%, woda) 91%, oliwa truflowa (pakowana osobno), borowiki 4,7%, sół, czosnek, marchew, seler, cebula, pietruszka, por, oliwa extra vergin. 

Może zawierać: migdały, orzechy, soję, seler naciowy, sezam, ryby, jajka. Zawiera  gluten.  Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.

Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 700ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda  niemal całkowicie się wchłonie (10/12 minut). Dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, następnie dodać oliwę truflową (można dodać też odrobinę masła).

Wartości odżywcze: energia: 1730 kJ//409 kcal, tłuszcze: 9g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2 g, węglowodany: 68g, w tym cukry: 2,5g, błonnik: 3,8g, białko: 13,40g, sól: 2,3g

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

  • Argiolas Formaggi
  • La Bottera
  • Nord Salse
  • Simorgh S.N.C.
  • Inaudi
  • IAQUILAT
  • Frantoio Moscato
  • Quore Puro
  • San Giuliano
  • Fratelli CARLI
  • Le Veneziane
  • Deseo
  • Happy Mama
  • Galup
  • Le Asolane
  • Pasta Bertoli
  • PastaJesce
  • Bonfante
  • Fattorie Fiandino
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • NOVELLA
  • Galfre'
  • Dolcezze Del Forno
  • Sa Marigosa
  • Apulia Food
  • Mozzarisella
  • BUSTI
  • iFerrari
  • API Food
  • Blanco
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Verys
  • ManaPulia
  • Filippone
  • Tiberino
  • Amedei
  • Gusto Toscano
  • Madama Oliva
  • Frescolat
  • Marilungo Campofilone
  • Eurocaf