Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Pappardelle jajeczne Campofilone
Masa netto: 250 g
Pappardelle jajeczne Campofilone
W niewielkiej miejscowości Campofilone w regione Marche od ponad stu lat wyrabia się jajeczne makarony, które nazywano wcześniej "maccheroncini". Firma Marilungo od 1958 roku podtrzymuje tradycję wytwarzania rzemieślniczych makaronów jajecznych. Format Maccheroncini Campofilone jako pierwszy w Europie, w 2013 roku uzyskał apelację geograficznego oznaczenia IGP. Pszenica durum pochodzi z certyfikowanych, miejscowych upraw (z regionu Marche, Umbrii i Toskanii), stosuje się całe jaja świeże, do ciasta nie dodaje się wody. Powolny i stopniowy proces suszenia (od 24 do 36 godzin) w niskich temperaturach pozwala na zachowanie wartości odżywczych i smakowych makaronu.
Makaron gotuje się zaledwie przez 2 minuty, a 250g wystarczy na 4 porcje.
Składniki: semolina z pszenicy durum, świeże jaja pasteryzowane ( 37%)
Wartości odżywcze w 100 g: energia: 1589kj/376kcal, tłuszcz 5,2g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,7g, węglowodany 67g, w tym cukry 2g, błonnik 2,9g, białko 14,0g, sól 0,09g
Przechowywać w suchym miejscu
Masa netto :250 g
Wyprodukowano w regionie Marche, Włochy.
Najlepiej spożyć przed: 30.11.2024