62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Spaghetti Nero di Seppia alla Marinara, 250g

Spaghetti Nero di Seppia alla Marinara - z atramentem mątwy, kaparami i papryką - danie gotowe

Masa netto: 250g

 

  • 15,60 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność: Jest Jest  (9 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Spaghetti Nero di Seppia alla Marinara - z atramentem mątwy, kaparami i papryką - danie gotowe

Składniki: Makaron (mąka pszenna semolina durum, woda 12,5%, atrament z mątwy 2%) 88%, pomidory, cebula, papryka, sól, kapary 1,5%, słodka papryka 1%, pietruszka, czosnek, oliwa z oliwek extravergine. Bez glutaminianiu, sztucznych dodatków.

Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 750ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda całkowicie się wchłonie dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, aby sos i makaron dobrze się wymieszały, na koniec polać odrobiną oliwy z oliwek. Można dodać podczas gotowania 4 fileciki anchois.

Wartości odżywcze: energia: 1414 kJ//343 kcal, tłuszcze: 0,3 g, w tym nascycone kwasy tłuszczowe: 0 g, węglowodany: 77,4g, w tym cukry: 2,5 g, błonnik: 3,1 g, białko: 9,8g, sól: 1,3 g

Najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, kuskus, zupy, także w wersjach wegańskich – suszone składniki, które „przywracamy do życia” dodając wyłącznie wodę i oliwę z oliwek.

Dania gotowe Tiberino powstały też z myślą o podróżnikach, alpinistach, wyczynowcach przebywających często na łonie natury, bez dostępu do wygodnej kuchni.

Dania „wzięły udział” w kosmicznych misjach, zostały starannie przygotowane do wysiłku astronautów na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, którą zapoczątkował niewielki sklepik spożywczy w centrum stolicy Apulii, Bari; od czterech pokoleń kontynuowana jest rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków i walorów tamtejszej kuchni opartej na najlepszej jakości składnikach i prostocie.

Masa netto: 250g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

  • Fattorie Fiandino
  • Galfre'
  • BIO Organica Italia
  • Sa Marigosa
  • Riso Andreis
  • Deseo
  • Mozzarisella
  • Apulia Food
  • Fromagerie Haut Val d'Ayas
  • Verys
  • La Bottera
  • Madama Oliva
  • Eurocaf
  • Argiolas Formaggi
  • Marilungo Capofilone
  • API Food
  • Fratelli CARLI
  • Angelini
  • Le Veneziane
  • Amedei
  • Filippone
  • ManaPulia
  • Pasta Natura
  • Morelli
  • Nonno Nanni
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Tiberino
  • Happy Mama
  • San Giuliano
  • Nord Salse
  • Polara
  • Valsoia
  • PastaJesce
  • ARMANDO
  • Galup
  • Le Asolane
  • BUSTI
  • Inaudi
  • Belotti