62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Nocciola pralinata Hababero - orzechy laskowe IGP w karmelu pikantne, 100g

"Nocciola pralinata Habanero" - słodko-pikantna przekąska z orzechów laskowych "Nocciola Piemonte IGP" w karmelu z dodatkiem paparyczek Habanero, Ronco Luigina

Masa netto: 100g

  • 29,50 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Ronco Luigina
  • Dostępność:

    Jest Jest  (8 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Odkryj wyjątkową słodycz: najwyższej jakości słodką przekąskę z orzechów laskowych!

Wyjątkowy smak, wyjątkowa radość
Pralina z orzechów laskowych w karmelu to najwyższej jakości łakocie, z wyjątkowym piemonckim charakterem! Chrupkość prażonych orzechów laskowych doskonale komponuje się ze słodyczą karmelizowanego cukru oraz z niespodziwaną pikantnością, która równoważy słodycz karmelu.

Bezkompromisowa autentyczność
Prażone orzechy laskowe "Nocciola Piemonte IGP" z plantacji Ronco Luigina są przetwarzane, jako pojedynczy składnik, bez innych dodatków, aby wydobyć ich wyjątkowy leszczynowy charakter. Każdy orzech laskowy jest łuskany i prażony z najwyższą starannością, aby zachować najwyższą jakość i wyjątkowy smak. Ten rzemieślniczy proces gwarantuje, że możesz cieszyć się naturalnym i autentycznym produktem, bogatym w smak i wartości odżywcze.

Idealny dla miłośników prostoty i słodyczy
Jeśli kochasz orzech laskowy w najczystszej postaci, jest to idealny wybór dla Ciebie. Możesz cieszyć się nim takim, jaki jest i dać się uwieść jego naturalnej dobroci. Nasze prażone orzechy laskowe są w karmelu to wyjątkowa propozycja, idealna dla osób poszukujących zdrowej i pysznej przekąski, bogatej w witaminy, minerały i przeciwutleniacze.

Wszechstronność w kuchni
Jak możesz wykorzystać "Nocciola pralinata"? Skrusz orzechy i dodaj do domowych lodów, zmiksuj z jogurtem, aby cieszyć się pysznym śniadaniem lub wykorzystaj do wzbogacenia deserów, takich jak ciasta i i inne słodkie wypieki. Możesz też dać się ponieść wyobraźni i połączyć słodycz karmelizowanych orzechów z wytrawnymi przepisami, aby dodać daniom oryginalności i smaku.

Czym jest orzech laskowy "Nocciola Piemonte" IGP?

Nazwa ta odnosi się do każdej postaci orzechów laskowych otrzymywanych z odmiany Tonda Gentile Trilobata, występującej w Piemoncie i głównie na obszarze wzgórz Langhe, Roero i Monferrato. To odmiana szczególnie ceniona w przemyśle spożywczym, zwłaszcza w cukiernictwie, ze względu na swoje wyjątkowe parametry, takie jak: łatwość łuskania, doskonały aromat i smak po uprażeniu, wyższa trwałość podczas przechowywania, wynikająca z niższej, niż u innych odmian, zawartości tłuszczu.

Więcej o orzechach laskowych "Nocciola Piemonte" IGP przeczytacie tutaj.

Składniki: prażone orzechy laskowe „Nocciola Piemonte IGP” (75%), cukier, pikantne papryczki Habanero

Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.

Wartości odżywcze w 100 g produktu: energia 2039kJ/491kcal, tłuszcz 39,6g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,6g, węglowodany 25,3g, w tym cukry 24g, białko 8,5g, sól 0g.

Minimalna data przydatności: 09.2025

Masa netto: 100g.

  • Blanco
  • Madama Oliva
  • Pasta Bertoli
  • Le Veneziane
  • Filippone
  • Fratelli CARLI
  • Sa Marigosa
  • Deseo
  • API Food
  • IAQUILAT
  • Argiolas Formaggi
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Dolcezze Del Forno
  • Simorgh S.N.C.
  • Happy Mama
  • Fattorie Fiandino
  • BUSTI
  • Acetaia Mussini
  • Nord Salse
  • iFerrari
  • Galup
  • La Bottera
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Mozzarisella
  • Bonfante
  • Bortolotti Salumi
  • PastaJesce
  • Amedei
  • Inaudi
  • Natural Boom
  • Galfre'
  • Gusto Toscano
  • Quore Puro
  • Tiberino
  • Ronco Luigina
  • Eurocaf
  • NOVELLA
  • Marilungo Campofilone
  • Le Asolane
  • San Giuliano
  • Frescolat
  • Apulia Food
  • Verys
  • Frantoio Moscato