62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Spaghetti Chitarra jajeczna Campofilone 250g

Spaghetti Chitarra jajeczna Campofilone 250g

  • 18,00 zł 9,90 zł
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Spaghetti Chitarra jajeczna Campofilone 

W niewielkiej miejscowości Campofilone w regione Marche od ponad stu lat wyrabia się jajeczne makarony, które nazywano wcześniej "maccheroncini". Firma Marilungo od 1958 roku podtrzymuje tradycję wytwarzania rzemieślniczych makaronów jajecznych. Format Maccheroncini Campofilone jako pierwszy w Europie,  w 2013 roku uzyskał apelację geograficznego oznaczenia IGP.  Pszenica durum pochodzi z certyfikowanych, miejscowych upraw (z regionu Marche, Umbrii i Toskanii), stosuje się całe jaja świeże, do ciasta nie dodaje się wody. Powolny i stopniowy proces suszenia (od 24 do 36 godzin) w niskich temperaturach pozwala na zachowanie wartości odżywczych i smakowych makaronu.

Makaron gotuje się zaledwie przez 2 minuty, a 250g wystarczy na 4 porcje.

Składniki: semolina z pszenicy durum, świeże jaja pasteryzowane ( 37%) 

Wartości odżywcze w 100 g: energia: 1589kj/376kcal, tłuszcz 5,2g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,7g, węglowodany 67g, w tym cukry 2g, błonnik 2,9g, białko 14,0g, sól 0,09g 

Przechowywać w suchym miejscu 

Masa netto :250 g 

Wyprodukowano w regionie Marche, Włochy.

Najlepiej spożyć przed: 16.12.2024

  • Bonfante
  • Galup
  • Acetaia Mussini
  • Deseo
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • La Bottera
  • PastaJesce
  • Eurocaf
  • iFerrari
  • Madama Oliva
  • Simorgh S.N.C.
  • San Giuliano
  • Nord Salse
  • Gusto Toscano
  • Verys
  • NOVELLA
  • Tiberino
  • Amedei
  • Quore Puro
  • Fratelli CARLI
  • Fattorie Fiandino
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Galfre'
  • Pasta Bertoli
  • BUSTI
  • Frantoio Moscato
  • Sa Marigosa
  • Apulia Food
  • Argiolas Formaggi
  • Ronco Luigina
  • Inaudi
  • Frescolat
  • Happy Mama
  • Filippone
  • Dolcezze Del Forno
  • Bortolotti Salumi
  • Le Asolane
  • IAQUILAT
  • Marilungo Campofilone
  • Mozzarisella
  • Le Veneziane
  • API Food
  • Blanco
  • Natural Boom