Pieczone ziemniaki z nadzieniem truflowym

29-03-2019

Pieczone ziemniaki z nadzieniem truflowym

 

Składniki:

8 średnich ziemniaków

Krem "La Tartufata" Inaudi

Masło truflowe Inaudi

Oliwa z oliwek extra vergine

sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Podgotuj obrane ziemniaki, tak by były lekko niedogotowane. Odcedź i przekrój ziemniaki na pół. W naczyniu wymieszaj zawartość słoiczków - masła i La Tartufaty. We wnętrzu każdej połówki uformuj małą wnękę i włóż po łyżeczce masy truflowej. Połącz połówki z powrotem, by nadzienie było w nich szczelnie zamknięte. Każdego ziemniaka posmaruj oliwą a następnie oprósz solą i pieprzem. Tak przygotowane ziemniaki zawiń pieczołowicie folią aluminiową.Piecz ziemniaki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez dwadzieścia minut.