Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
La Tartufata - Krem z prestiżowych białych trufli z Alby i borowików - specjalność i patent producenta - firmy Inaudi z Piemontu.
Pyszny dodatek do makaronów, mięs, risotta, grzanek.
Słoik 80g
La Tartufata - Krem z prestiżowych białych trufli z Alby i borowików - specjalność i patent producenta - firmy Inaudi z Piemontu.
Ceniony i znany na całym świecie, od lat jest wizytówką firmy Inaudi.
Ten skoncentrowany krem jest doskonałym dodatkiem do wszelkich pierwszych dań (ryż, tagliatelle, gnocchi itp.), do filetów mięsnych, pieczeni, do fondue oraz do wszelkich dań, które podsunie wyobraźnia.
Sos ten stosuje się na koniec gotowania, rozcieńczając jedną łyżeczkę La Tartufata Inaudi na osobę z odrobiną oliwy z oliwek, śmietanką lub wodą z gotowania makaronu i przyprawami.
Masa netto 80g
Producent: INAUDI, Włochy
Składniki: borowiki 84% (Boletus Edulis), oliwa z oliwek, białe trufle 3% (Tuber Magnum Pico), ekstrakt roślinny, sól, przyprawy aromatyczne, aromaty, regulator kwasowości: kwas mlekowy
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 590kJ/142kcal, tłuszcz 11g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7g, węglowodany 6,7g w tym cukry 1,5g, białko 2,8g, sól 1,57g
Składniki:
8 średnich ziemniaków
Krem "La Tartufata" Inaudi
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Podgotuj obrane ziemniaki, tak by były lekko niedogotowane. Odcedź i przekrój ziemniaki na pół. W naczyniu wymieszaj zawartość słoiczków - masła i La Tartufaty. We wnętrzu każdej połówki uformuj małą wnękę i włóż po łyżeczce masy truflowej. Połącz połówki z powrotem, by nadzienie było w nich szczelnie zamknięte. Każdego ziemniaka posmaruj oliwą a następnie oprósz solą i pieprzem. Tak przygotowane ziemniaki zawiń pieczołowicie folią aluminiową.Piecz ziemniaki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez dwadzieścia minut.