62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Tartufata - krem z białej trufli z borowikami 80g

La Tartufata - Krem z prestiżowych białych trufli z Alby i borowików - specjalność i patent producenta - firmy Inaudi z Piemontu.
Pyszny dodatek do makaronów, mięs, risotta, grzanek.
Słoik 80g

  • 53,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Inaudi
  • Dostępność:

    Jest Jest  (4 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

La Tartufata - Krem z prestiżowych białych trufli z Alby i borowików - specjalność i patent producenta - firmy Inaudi z Piemontu.

Ceniony i znany na całym świecie, od lat jest wizytówką firmy Inaudi.

Ten skoncentrowany krem ​​jest doskonałym dodatkiem do wszelkich pierwszych dań (ryż, tagliatelle, gnocchi itp.), do filetów mięsnych, pieczeni, do fondue oraz do wszelkich dań, które podsunie wyobraźnia.

Sos ten stosuje się na koniec gotowania, rozcieńczając jedną łyżeczkę La Tartufata Inaudi na osobę z odrobiną oliwy z oliwek, śmietanką lub wodą z gotowania makaronu i przyprawami.

Masa netto 80g

Producent: INAUDI, Włochy

Składniki: borowiki 84% (Boletus Edulis), oliwa z oliwek, białe trufle 3% (Tuber Magnum Pico), ekstrakt roślinny, sól, przyprawy aromatyczne, aromaty, regulator kwasowości: kwas mlekowy

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 590kJ/142kcal, tłuszcz 11g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7g, węglowodany 6,7g w tym cukry 1,5g, białko 2,8g, sól 1,57g

 

Trufle to najdroższe grzyby świata. Bardzo trudno je znaleźć, a w czynności tej pomagają specjalnie wyszkolone psy. Dziś trufle to jeden z najbardziej cenionych produktów na świecie. Istnieje wiele rodzajów trufli, a najcenniejsza jest trufla biała. Można z niej przygotować krem, który jest doskonałym dodatkiem do makaronów i mięs.
 

Pieczone ziemniaki z nadzieniem truflowym

Składniki:

8 średnich ziemniaków

Krem "La Tartufata" Inaudi

Masło truflowe Inaudi

Oliwa z oliwek extra vergine

sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Podgotuj obrane ziemniaki, tak by były lekko niedogotowane. Odcedź i przekrój ziemniaki na pół. W naczyniu wymieszaj zawartość słoiczków - masła i La Tartufaty. We wnętrzu każdej połówki uformuj małą wnękę i włóż po łyżeczce masy truflowej. Połącz połówki z powrotem, by nadzienie było w nich szczelnie zamknięte. Każdego ziemniaka posmaruj oliwą a następnie oprósz solą i pieprzem. Tak przygotowane ziemniaki zawiń pieczołowicie folią aluminiową.Piecz ziemniaki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez dwadzieścia minut.

  • Pasta Bertoli
  • Natural Boom
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Fattorie Fiandino
  • Le Asolane
  • Bonfante
  • Argiolas Formaggi
  • Le Veneziane
  • Frantoio Moscato
  • PastaJesce
  • Galup
  • San Giuliano
  • Quore Puro
  • API Food
  • Amedei
  • Sa Marigosa
  • Mozzarisella
  • BUSTI
  • Blanco
  • Bortolotti Salumi
  • Marilungo Campofilone
  • Acetaia Mussini
  • Ronco Luigina
  • Eurocaf
  • iFerrari
  • Fratelli CARLI
  • Deseo
  • Galfre'
  • Frescolat
  • IAQUILAT
  • Apulia Food
  • Gusto Toscano
  • Inaudi
  • Filippone
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Dolcezze Del Forno
  • Nord Salse
  • Madama Oliva
  • Verys
  • Simorgh S.N.C.
  • Happy Mama
  • Tiberino
  • NOVELLA
  • La Bottera