Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
La Tartufata - Krem z prestiżowych białych trufli z Alby i borowików - specjalność i patent producenta - firmy Inaudi z Piemontu.
Pyszny dodatek do makaronów, mięs, risotta, grzanek.
Słoik 80g
La Tartufata - Krem z prestiżowych białych trufli z Alby i borowików - specjalność i patent producenta - firmy Inaudi z Piemontu.
Pyszny dodatek do makaronów, mięs, risotta, grzanek.
Składniki: borowiki 84% (Boletus Edulis), oliwa z oliwek, białe trufle 3% (Tuber Magnum Pico), ekstrakt roślinny, sól, przyprawy aromatyczne, aromaty, regulator kwasowości: kwas mlekowy .
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 590kJ/142kcal, tłuszcz 11g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7g, węglowodany 6,7g w tym cukry 1,5g, białko 2,8g, sól 1,57g.
Masa netto 80g
Producent: INAUDI, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 05.2022
Krem z białej trufli
Składniki:
8 średnich ziemniaków
Krem "La Tartufata" Inaudi
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Podgotuj obrane ziemniaki, tak by były lekko niedogotowane. Odcedź i przekrój ziemniaki na pół. W naczyniu wymieszaj zawartość słoiczków - masła i La Tartufaty. We wnętrzu każdej połówki uformuj małą wnękę i włóż po łyżeczce masy truflowej. Połącz połówki z powrotem, by nadzienie było w nich szczelnie zamknięte. Każdego ziemniaka posmaruj oliwą a następnie oprósz solą i pieprzem. Tak przygotowane ziemniaki zawiń pieczołowicie folią aluminiową.Piecz ziemniaki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez dwadzieścia minut.