62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Tartufata - krem z białej trufli z borowikami, 80g

La Tartufata - Krem z prestiżowych białych trufli z Alby i borowików - specjalność i patent producenta - firmy Inaudi z Piemontu.
Pyszny dodatek do makaronów, mięs, risotta, grzanek.
Słoik 80g

  • 45,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Inaudi
  • Dostępność: Jest Jest  (7 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

La Tartufata - Krem z prestiżowych białych trufli z Alby i borowików - specjalność i patent producenta - firmy Inaudi z Piemontu.
Pyszny dodatek do makaronów, mięs, risotta, grzanek.

Składniki:  borowiki 84% (Boletus Edulis), oliwa z oliwek, białe trufle 3% (Tuber Magnum Pico), ekstrakt roślinny, sól, przyprawy aromatyczne, aromaty, regulator kwasowości: kwas mlekowy .

Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 590kJ/142kcal, tłuszcz 11g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7g, węglowodany 6,7g w tym cukry 1,5g, białko 2,8g, sól 1,57g.

Masa netto 80g

Producent: INAUDI, Włochy

Najlepiej spożyć przed: 05.2022

Krem z białej trufli

Trufle to najdroższe grzyby świata. Bardzo trudno je znaleźć, a w czynności tej pomagają specjalnie wyszkolone psy. Dziś trufle to jeden z najbardziej cenionych produktów na świecie. Istnieje wiele rodzajów trufli, a najcenniejsza jest trufla biała. Można z niej przygotować krem, który jest doskonałym dodatkiem do makaronów i mięs.

Pieczone ziemniaki z nadzieniem truflowym

Składniki:

8 średnich ziemniaków

Krem "La Tartufata" Inaudi

Masło truflowe Inaudi

Oliwa z oliwek extra vergine

sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Podgotuj obrane ziemniaki, tak by były lekko niedogotowane. Odcedź i przekrój ziemniaki na pół. W naczyniu wymieszaj zawartość słoiczków - masła i La Tartufaty. We wnętrzu każdej połówki uformuj małą wnękę i włóż po łyżeczce masy truflowej. Połącz połówki z powrotem, by nadzienie było w nich szczelnie zamknięte. Każdego ziemniaka posmaruj oliwą a następnie oprósz solą i pieprzem. Tak przygotowane ziemniaki zawiń pieczołowicie folią aluminiową.Piecz ziemniaki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez dwadzieścia minut.

  • Pasta Natura
  • Eurocaf
  • Inaudi
  • La Bottera
  • Angelini
  • Madama Oliva
  • Filippone
  • Morelli
  • Galup
  • Belotti
  • Argiolas Formaggi
  • Nonno Nanni
  • Amedei
  • Polara
  • Valsoia
  • Fattorie Fiandino
  • Le Veneziane
  • Apulia Food
  • Tiberino
  • Fratelli CARLI
  • Le Asolane
  • API Food
  • Riso Andreis
  • Happy Mama
  • Nord Salse
  • BUSTI
  • Marilungo Capofilone
  • BIO Organica Italia
  • Deseo
  • Sa Marigosa
  • Verys
  • PastaJesce
  • Galfre'
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • ARMANDO
  • San Giuliano
  • ManaPulia
  • Fromagerie Haut Val d'Ayas