Krem z karczochów z Sardynii pikantny, 130g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Sa Marigosa
  • Dostępność: Brak Brak  (0 szt.)
Cennik dostaw
Kurier GLS Kurier GLS Pobranie
12,00 zł 15,00 zł
  • szt.
  • 17,00 zł
  • Niedostępny

Zobacz jak zapakujemy Twój produkt!

Krem z karczochów z Sardynii pikantny.
Masa netto: 130g.

Krem z karczochów z Sardynii pikantny. Czysty smak najlepszych sardyńskich karczochów, bez sztucznych dodatków czy barwników.

Składniki: karczochy 64%, olej słonecznikowy, pikantne papryczki, ocet winny, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Masa netto 130g.

Karczochy pochodzą z plantacji firmy Sa Marigosa położonych na sardyńskim półwyspie Sinis, gdzie panuje szczególny mikroklimat.
Krem z karczochów jest lekko pikantny i świetnie nadaje się do smarowania kanapek, bruschetty, przekąsek, sałatek, np. pomidorowych, a także jako dodatek do makaronów, mięs.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Najlepiej spożyć do: 07.2018.
Produkt wegański.

 

Jaja faszerowane kremami Sa Marigosa

Składniki:

3 jajka

Twoje ulubione sosy Sa Marigosa

Oliwa z oliwek extra vergine

sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ugotuj jaja na twardo. Obierz dwa jaja i przetnij je na pół, a następnie wyjmij z nich żółtka. Żółtka włóż do naczynia. Trzecie jajko zetrzyj na tarce na drobno i utrzyj z wyjętymi żółtkami, oliwą, solą i pieprzem na gładką masę. Podziel masę w zależności od liczby smaków kremów, jakich chcesz użyć. Dodaj kremy do pasty jajeczno-żółtkowej. Kremy możesz łączyć i eksperymentować ze smakami ;). Gotowymi pastami wypełnij opróżnione białka ugotowanych jaj.

Dostawa 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

Oryginalne specjały
prosto z Włoch

Idealne
na prezent

Wspieramy miłośników
prawdziwej włoskiej kuchni