Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Cannoli z kremem czekoladowym z Sycylii
Masa netto: 180g
Cannoli al cioccolato - z kremem czekoladowym
Cannoli to typowy sycylijski specjał o wielowiekowej tradycji, kruche rurki nadziewane kremami z różnymi dodatkami.
Składniki: krem czekoladowy 63,3% [cukier, oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy), odtłuszczone mleko w proszku, 10% kakao (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat wanilinowy), serwatka w proszku, laktoza, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat], wafel (mąka pszenna typu „00”, cukier, olej słonecznikowy, kakao, słód jęczmienny i pszenny, jajka, aromaty, sól). Może zawierać orzechy, nasiona sezamu.
Wartości odżywcze na 100g produktu: Energia: 2250kj/539kcall. Tłuszcze: 32g, w tym nasycone kwasy tluszczowe: 9,2g. Węglowodany: 55,6g, w tym cukry: 30,1g. Białko: 6g. Sól: 0,45g.
Blanco to rodzinna firma działająca od 1986 roku, niezykle przywiazana do tradycji swojego regionu. Dlatego wytwarza słodkie wypieki na bazie typowych dla Sycylii produktów: migdałów, pistacji z Bronte, czekolady z Modica, cytryn, czy pomarańczy. Receptury bazują na wspomnieniach o smakach i zapachach słodkości wypiekanych od pokoleń przez mamy i babcie z okazji różnego rodzaju świąt i miejscowych uroczystości. Kęs tych ciastek przenosi nas w kolorowy, słodki klimat Sycylii...
Masa netto: 180g
Producent: Blanco, Sycylia, Włochy