Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Amorettini - ciastka nadziewane kremem pistacjowym
Masa netto: 150g
Ciastka Amorettini nadziwane kremem pistacjowym
Składniki: krem z pistacji 40% (cukier, olej palmowy, skrobia modyfikowana, mleko w w proszku 6%, pistacje 6%, emulgatory: lecytyna sojowa, aromaty), ciastka 44% (mąka pszenna typ 00, margaryna roślinna, cukier, jajka świeże pasteryzowane, aromaty), czekolada pistacjowa 16% (cukier, tłuszcz palmowy, mleko pełne, serwatka, pistacje 5%, emulgatory: lecytyna sojowa, aromaty: wanilina, mleko). Może zawierać orzechy, nasiona sezamu. Przechowywać w temp. 8-20℃
Wartości odżywcze na 100g produktu: Energia: 2139kj/511kcal. Tłuszcze: 30g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 13g. Węglowodany: 55g, w tym cukry: 35g. Białko: 6,2g. Sól: 0,10g.
Blanco to rodzinna firma działająca od 1986 roku, niezykle przywiazana do tradycji swojego regionu. Dlatego wytwarza słodkie wypieki na bazie typowych dla Sycylii produktów: migdałów, pistacji z Bronte, czekolady z Modica, cytryn, czy pomarańczy. Receptury bazują na wspomnieniach o smakach i zapachach słodkości wypiekanych od pokoleń przez mamy i babcie z okazji różnego rodzaju świąt i miejscowych uroczystości. Kęs tych ciastek przenosi nas w kolorowy, słodki klimat Sycylii...
Masa netto: 150g
Producent: Blanco, Sycylia, Włochy