62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Ciastka migdałowo-pistacjowe, 150g

Ciastka migdałowo-pistacjowe - Paste Alla Mandrola

Masa netto: 150g

  • 18,50 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Blanco
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Paste alla mandorla al pistacchio - ciastka z mąki migdałowej z pistacjami

Paste alla mandorla to typowe dla Sycylii ciasteczka wypiekane na bazie mąki migdałowej, z różnymi dodatkami, jak pistacje.

Składniki: 45% migdały, cukier, białka jaj pasteryzowane, 5% pistacje, syrop z cukru inwertowanego, miód. Posypka: cukier puder, skrobia kukurydziana. Może zawierać orzechy, nasiona sezamu.

Wartości odżywcze na 100g produktu: Energia: 1811kj/433kcal, Tłuszcze: 19,3g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,8g. Węglowodany: 49,3g, w tym cukry: 39,7g. Białko: 11,9g. Sól: 0,06g. 

Blanco to rodzinna firma działająca od 1986 roku, niezykle przywiazana do tradycji swojego regionu. Dlatego wytwarza słodkie wypieki na bazie typowych dla Sycylii produktów: migdałów, pistacji z Bronte, czekolady z Modica, cytryn, czy pomarańczy. Receptury bazują na wspomnieniach o smakach i zapachach słodkości wypiekanych od pokoleń przez mamy i babcie z okazji różnego rodzaju świąt i miejscowych uroczystości. Kęs tych ciastek przenosi nas w kolorowy, słodki klimat Sycylii...

Masa netto: 150g

Producent: Blanco, Sycylia, Włochy

 

  • Inaudi
  • Gusto Toscano
  • API Food
  • iFerrari
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Madama Oliva
  • Ronco Luigina
  • Le Asolane
  • Fattorie Fiandino
  • Apulia Food
  • Deseo
  • PastaJesce
  • Dolcezze Del Forno
  • Blanco
  • Natural Boom
  • Nord Salse
  • Happy Mama
  • Sa Marigosa
  • Fratelli CARLI
  • Eurocaf
  • Mozzarisella
  • Bonfante
  • Simorgh S.N.C.
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • NOVELLA
  • Amedei
  • Frescolat
  • Bortolotti Salumi
  • Le Veneziane
  • Filippone
  • Frantoio Moscato
  • Tiberino
  • La Bottera
  • IAQUILAT
  • Argiolas Formaggi
  • BUSTI
  • Quore Puro
  • San Giuliano
  • Verys
  • Acetaia Mussini
  • Pasta Bertoli
  • Marilungo Campofilone
  • Galup
  • Galfre'