Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ciastka migdałowo-pistacjowe - Paste Alla Mandrola
Masa netto: 150g
Paste alla mandorla al pistacchio - ciastka z mąki migdałowej z pistacjami
Paste alla mandorla to typowe dla Sycylii ciasteczka wypiekane na bazie mąki migdałowej, z różnymi dodatkami, jak pistacje.
Składniki: 45% migdały, cukier, białka jaj pasteryzowane, 5% pistacje, syrop z cukru inwertowanego, miód. Posypka: cukier puder, skrobia kukurydziana. Może zawierać orzechy, nasiona sezamu.
Wartości odżywcze na 100g produktu: Energia: 1811kj/433kcal, Tłuszcze: 19,3g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,8g. Węglowodany: 49,3g, w tym cukry: 39,7g. Białko: 11,9g. Sól: 0,06g.
Blanco to rodzinna firma działająca od 1986 roku, niezykle przywiazana do tradycji swojego regionu. Dlatego wytwarza słodkie wypieki na bazie typowych dla Sycylii produktów: migdałów, pistacji z Bronte, czekolady z Modica, cytryn, czy pomarańczy. Receptury bazują na wspomnieniach o smakach i zapachach słodkości wypiekanych od pokoleń przez mamy i babcie z okazji różnego rodzaju świąt i miejscowych uroczystości. Kęs tych ciastek przenosi nas w kolorowy, słodki klimat Sycylii...
Masa netto: 150g
Producent: Blanco, Sycylia, Włochy