Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ciastka migdałowo-pomarańczowe - Paste Alla Mandrola
Masa netto: 150g
Paste alla mandorla all'arancia - ciastka z mąki migdałowej z pomarańczą
Paste alla mandorla to typowe dla Sycylii ciasteczka wypiekane na bazie mąki migdałowej z różnymi dodatkami, np. z aromatyczną skórką pomarańczową.
Składniki: cukier, 35% migdały, białka jaj pasteryzowane, miód, kandyzowana skórka pomarańczy (syrop glukozowy, cukier, regulator kwasowości), naturalny aromat cytrynowy. Może zawierać orzechy, nasiona sezamu.
Wartości odżywcze na 100g produktu: Energia:1827kj/435kcal, Tłuszcze: 16,7g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,6g. Węglowodany: 60,5g, w tym cukry: 52,4g. Białko: 10,6g, Sól: 0,01g.
Blanco to rodzinna firma działająca od 1986 roku, niezykle przywiazana do tradycji swojego regionu. Dlatego wytwarza słodkie wypieki na bazie typowych dla Sycylii produktów: migdałów, pistacji z Bronte, czekolady z Modica, cytryn, czy pomarańczy. Receptury bazują na wspomnieniach o smakach i zapachach słodkości wypiekanych od pokoleń przez mamy i babcie z okazji różnego rodzaju świąt i miejscowych uroczystości. Kęs tych ciastek przenosi nas w kolorowy, słodki klimat Sycylii...
Masa netto: 150g
Producent: Blanco, Sycylia, Włochy