Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Tartelle ciastka wypełnione kremem z orzechów laskowych
Masa netto: 150g
Tartelle al cioccolato - kruche ciastka typu tartaletki wypełnione kremem z orzechów laskowych
Składniki: ciastka 50% [mąka z pszenicy typ 0, margaryna (olej słonecznikowy), tłuszcze roślinne (palmowy)), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalne aromaty), cukier, świeże jaja pasteryzowane, masło, glukoza, białka mleka, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu, difosforan sodu, węglan wapnia, sól, naturalne aromaty] ; 49,5% krem orzechowy Modica IGP [miazga k, cukier, oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, słonecznikowy, shea, rzepakowy), odtłuszczone mleko w proszku, orzechy laskowe 20 % Modica ChOG , serwatka w proszku, laktoza, emulgator: lecytyna sojowa, wanilina]. Może zawierać orzechy, nasiona sezamu.
Wartości odżywcze na 100g produktu: Energia: 2123kj/506kcal, Tłuszcze: 32,3g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 9g. Węglowodany: 57,9g, w tym cukry: 28,4g. Białko: 7,4g. Sól: 0,14g.
Blanco to rodzinna firma działająca od 1986 roku, niezykle przywiazana do tradycji swojego regionu. Dlatego wytwarza słodkie wypieki na bazie typowych dla Sycylii produktów: migdałów, pistacji z Bronte, czekolady z Modica, cytryn, czy pomarańczy. Receptury bazują na wspomnieniach o smakach i zapachach słodkości wypiekanych od pokoleń przez mamy i babcie z okazji różnego rodzaju świąt i miejscowych uroczystości. Kęs tych ciastek przenosi nas w kolorowy, słodki klimat Sycylii...
Masa netto: 150g
Producent: Blanco, Sycylia, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 06.05.2024