Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Agliolino - Sos czosnek-oliwa-pikantne chili
Słoik masa netto: 180g
Gotowy sos do typowego włoskiego dania makaronowego Aglio-Olio-Peperoncino.
Sos Agliolino - na bazie czosnku, oliwy i papryczki chilli - przygotowuje się poprzez siekanie dwóch głównych składników i dodanie ich do oliwy z oliwek. Jest to gotowy sos idealny do tradycyjnego spaghetti Aglio-Olio-Peperoncino, czyli „czosnek, oliwa, chilli”. Doskonale nadaje się również do przygotowywania kanapek na aperitify, bruschettę, sosy do makaronów, ale także do aromatyzowania zup i dodania im nieco pikantnej nuty.
Masa netto: 180g
Wyprodukowano we Włoszech
Składniki: czosnek 60%, oliwa z oliwek, papryka, sól, papryczki chilli 0,15%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Bez sztucznych aromatów i barwników.
Wartości odżywcze na 100g produktu: energia 1833kJ/443kcal, tłuszcz 38g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5,7g, węglowodany 20g, w tym cukry 0,8g, białko 4,1g, sól 2,1g.
Produkt bezglutenowy.