Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Wielkanocna babka Colomba Tradycyjna firmy Galup
Masa netto: 400g
Colomba Tradizionale "Gran Galup" - Tradycyjna włoska babka drożdżowa.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne. Teraz colomba jest dostępna w wersji bezglutenowej, dzięki czemu każdy, niezależnie od diety, może cieszyć się włoskim akcentem przy świątecznym stole.
Babki są ręcznie pakowane. We Włoszech babki colomba (w kształcie gołąbka) są wręczane jako tradycyjny prezent z okazji Świąt Wielkanocy.
SKŁADNIKI: Ciasto bezglutenowe (skrobia kukurydziana, cukier, emulgator: E471, błonnik roślinny (psyllium), guma guar, sól, przeciwutleniacz: kwas sorbowy), skórka kandyzowana cytrusów 15% (skórka pomarańczowa, skórka cedrowa, skórka cytrynowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, sok z cytryny zagęszczony), masło, cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), jaja pasteryzowane, mleko w proszku, drożdże naturalne, drożdże piwowarskie, żółtko jaja pasteryzowane, guma ksantanowa, aromaty.
SKŁADNIKI GLAZURY 15%: Cukier puder (cukier, skrobia kukurydziana), orzechy laskowe 19%, migdały 19%, mąka ryżowa, suszone białko jaja, błonnik roślinny.
Masa netto: 400 g
Producent : Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: data podana na opakowaniu