Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Wielkanocna babka colomba z dodatkiem owoców lesnych i jogurtu, firmy Galup
Masa netto: 750g
Colomba z dodatkiem owoców leśnych i jogurtu - włoska babka drożdżowa.
Składniki: Mąka pszenna typu „0” - Masło (mleko) - Cukier - Jagody 9% (cukier, truskawki, jeżyny, porzeczki czerwone, czarne porzeczki, borówki, zakwaszacz: kwas cytrynowy) - Krople jagodowe 9% [Owoce (przecier jabłkowy, sok z czarnej porzeczki, przecier jeżynowy, przecier truskawkowy, przecier malinowy), Cukier, Syrop fruktozowy, Mąka ryżowa, Tłuszcz kakaowy, Substancja żelująca: pektyna, Zakwaszacz: kwas cytrynowy, Błonnik cytrusowy, Aromaty, Regulator kwasowości: cytrynian potasu] - Świeże żółtko jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Naturalne drożdże (mąka pszenna typu „0” - Woda) - Emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Mleko pełne - Jogurt 1,4% [(mleko pełne, żywe fermenty mlekowe: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus), laktaza] - Cukier inwertowany - Sól - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. SKŁADNIKI LUKRU 12%: Cukier - Świeże białko jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier puder (Cukier - Skrobia pszenna) - Olej słonecznikowy - Naturalne aromaty. Posypka: 4% granulowanego cukru i 2% całych migdałów. Może zawierać inne orzechy, musztardę i soję.
Wartości odżywcze w 100g.: energia 1696 kJ/404 kcal, tłuszcz 17,7g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9,9g, węglowodany 53,7g w tym cukry 32,3g , białko 4,6g, sól 0,40g .
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki zapakowana w ozdobny karton z kolekcji Dolce Vita.
Delikatność jogurtu, kwaskowe nuty leśnych owoców: truskawek, jeżyn, czerwonych i czarnych porzeczek oraz jagód nadają babce świeżego, oryginalnego smaku. Colomba pokryta jest chrupką glazurą z piemonckich orzechów laskowych „Tonda Gentile Trilobata” i całych migdałów, posypana jest granulkami cukru.
Masa netto 750g
Producent : Galup
Wyprodukowano we Włoszech
Najlepiej spożyć przed: 31.08.2025