Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Wielkanocna babka Colomba Tradycyjna Gran Galup
W pudełku; masa netto: 1000g
Colomba Tradizionale "Gran Galup" - Tradycyjna włoska babka drożdżowa.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Składniki: mąka pszenna typu „0”, kandyzowane skórki pomarańczy 21% (skórki pomarańczowe, syrop glukozowy/fruktozowy, sacharoza, zagęszczony sok cytrynowy), masło (mleko), cukier, świeże żółtko jaj kategorii A 8%, zakwas naturalny (mąka pszenna typu „0”, woda), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mleko pełne 3%, cukier inwertowany, sól, naturalny ekstrakt z ziaren wanilii, naturalne aromaty z mandarynki i pomarańczy, naturalne aromaty.
Składniki glazury 12%: cukier, białko jaja świeżego kategorii A od kur z wolnego wybiegu, orzechy laskowe piemonckie IGP Tonda Gentile Trilobata 9%, mąka ryżowa, skrobia ryżowa, granulki cukrowe (cukier, skrobia pszenna), olej słonecznikowy, naturalne aromaty.
Babki są ręcznie pakowane. Świetny prezent wielkanocny, we Włoszech nie może ich zabraknąć z okazji tych świąt.
Masa netto: 1000 g
Producent : Galup, Piemont, Włochy